Кръстова гора с.Борово 

Случват ли се чудеса?
 
 
 
          Вечер е. Вдигаш поглед нагоре и виждаш над себе си необятното небе. Звездите са толкова големи ... Имаш усещането, че ако само се повдигнеш на пръсти и ще ги достигнеш с ръцете си. Над теб се извива млечният път и във въображението си тръгваш към него по звездната шир ...
          Малко са местата, където човек има това усещане и осъзнава, че е една малка прашинка сред Вселената. Кръстова гора е мястото, което те кара да почувстваш всичко това. Необяснимо е как тази местност извършва чудеса с хората!
          В миналото Кръстова гора е била тракийско светилище. Днес легендите разказват, че там някъде е скрита част от Христовия кръст. Истината е, че и преди, и сега това място е притежавало и притежава магическа сила. Не всичко може да бъде разбрано и обяснено от човека. Може би, нашето усещане към Вселената във времето е закърняло, но такива места като Кръстова гора ни карат да се замислим за ценностите в живота, да осъзнаем, че всичко се променя и нищо не е вечно, да повярваме в чудесата, коита тук се случват и да станем по – добри.
          Много са разказите на хора, излекували се на това място. Забързани във времето, живеейки сред бетон и желязо, ние забравяме, че сме част от Природата. Тук, обаче, отново осъзнаваме своео място.
На Кръстова гора идват хора от цял свят, изповядващи различни религии. Всеки човек със своите сетива вижда и усеща нещата по различен начин. За да ни помогне Природата създава места, чието съвършенство е повече от очевидно. Тези места ни карат да вярваме, да се обичаме, да си помагаме. Щеше да е чудесно, ако това се случваше навсякъде и по всяко време. Животът на земята щеше да бъде с по – малко болка и беда.
          Всеки от нас може да помогне на себе си и на всички около него с вяра и позитивна енергия. Има една стара поговорка, според която човек трябва да използва думите си за три цели: да лекува, благославя и помага.
„Слава и чест, и мир всеки му, който прави добро!”
          Да! Чудеса се случват! Всичко зависи от човека, неговата вяра и желание.