Панорамна площадка „Орлово око” 

Панорамна площадка „Орлово око”

От май до край на юни тази година по решение и финансиран проект от ТД „Родопея”, с. Ягодина, на стойност 21 000 лева бе изградена панорамна площадка над село Ягодина на връх св. Илия, наречена „Орлово око”

От тази площадка се разкрива прекрасна гледка. На изток се виждат Чаирските езера и източните части на Родопите, на юг планините в Гърция, на запад Пирин и малка част от Рила планина, на север отново Родопите, а от височина 600 метра се вижда живописното Буйновско ждрело, най-дългото в България. В резултат на проучвания и сравнения тази площадка е единствената в България. Такава има и над Гранд каньона в САЩ.

Издръжливостта на натоварване е 3 тона и затова посетителите не трябва да се страхуват, нищо че вертикалата под площадката е 600 метра надолу.

Преходът от с.Ягодина до панорамната площадка е 1:30 часа, а тези, които не са привърженици на пешеходния туризъм, има OFF ROAD услуги, които са на разположение по всяко време на деня.

Не се препоръчва посещението на площадката в лошо време, тъй като това място е известно с гръмотевични бури, поради което върхът носи името Св.Илия – покровителя на светкавиците и гръмотевиците.

Никой не може да го почувства отдолу, ако не се качи да погледне отгоре! Вижте снимките на следващата страница.

Телефон за контакти:  0895 658 558