Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Габрово, хотели, къщи, вили за гости
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

видове туризъм:
планински, морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм регион
 община
 
 
 
 забележителност
 местност

Уважаеми потребители, забележителностите и възможностите за туризъм към това населено място се намират в областта около него. Някой са по-далеч а други по-близо ,но в рамките на един ден могат да се посетят при интерес от ваша страна. Всяка една от тези дестинации са достойни за нашето внимание. Към всеки един обект сме вързали възможностите за туризъм в региона.

България-село Варвара община Царево Област Бургас

 

 Варвара е традиционно българско рибарско селище, разположено на 3 км в северна посока от гр. Ахтопол и на 5 км южно от Царево в подножието на странджанския връх Папия. Намира се на територията на Природен парк „Странджа“.
 Според местна легенда за произхода на името на селото, в древността на мястото на днешна Варвара се заселват тракийски племена, които се занимават предимно със земеделие и животновъдство. Те често нападат съседния град Агатополис (днешен Ахтопол). Той е населяван от гърци, които започват да ги наричат варвари, а от там идва и името на селището им - Варвара.

 

Варвара е известна преди всичко с красивото море. Липсата на шумните пясъчни плажове и прохладните сенки на лозовите асми в типично българските къщи, превръщат селото в предпочитано място за почивка на хората на изкуството и всеки, който се стреми към спокойствие и усамотение. Поради отдалечеността си селото е успяло да запази чистата си природа и кристални морски води. Селото е обградено от скалисти заливи, подходящи за подводен риболов и гмуркане.

Достатъчен брой хотели може да задоволи и най-капризния гост. Варвара е отличен избор за тези, които предпочитат да си сготвят сами - прясно уловена риба може да се купи от почти всяка къща в селото, а местните жители ще Ви предложат и възхитителен избор от свежи плодове и зеленчуци.

Другото удобство на Варвара е планината. Сливането на Странджа планина с Черно море прави Варвара едно уникално място за България, където можете да отидете на чист девствен плаж през горещите летни дни или на излет в планината през облачните и хладни пролетни и есенни месеци.

Върху близкия до селото връх Папия има следи от късноантична и средновековна крепост.

 

През първата седмица на септември се състои съборът на Варвара в продължение на два дни. Вечерта на първия се организират нестинарски танци, а по-обяд на втория - цигански борби.

 

ТРАНСПОРТ
Селото е една от спирките на редовната автобусна линия между Бургас и Синеморец, осигуряваща на посетителя транспорт от и до Созопол, Китен, Царево, Резово, Ахтопол.
Най-близките аерогари са на 65 км в северна посока (Бургас) и на 90 км на юг (Корлу, Турция).

 

Пощ. код:

8278

Тел. код:

0550

 

КМЕТСТВО

Варвара 8278, тел.

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com