Туризъм, забележителности и бизнес

Поморие-Хотели в курорт Поморие. Къщи за гости в СПА курорт Поморие. Вили, квартири, бунгала, апартаменти за гости, под наем в курорт Поморие. Поморие-ресторанти, механи, нощни барове, дискотеки. Поморие-туристически агенции, туроператори, забележителности. Бизнес

 

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област София, бизнес, СПА, хотели, апартаменти под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

курорт Поморие, СПА хотели, хотели он инклузив, къщи,вили
област :: Бургас, хотели, къщи, вили за гости

видове туризъм:
морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа

наляво
наляво
надясно
надясно


 регион
 
 
 
 
 забележителност
Аркутино или Мечешкото блато
Биосферен резерват Узунбоджак област Бургас,
Веселите скали община Приморско,България,
Връх Баба Илийца край град Карнобат,
Връх Градище край град Малко Търново в Странджа ,
Голямобуковски манастир Животоприемний Източник,
Голямобуковският манастир Живоприемний Източник ,
Еврейски некропол в град Карнобат,
Залив Силистар Южно Черноморие до Резово,Синеморец,
Защитена местност Лаликото край град Карнобат,
Каменният мост с лъвска глава край град Созопол,
Курорт Несебър - стария град, Област Бургас ,
Манастир Света Богородица край град Бургас,
Могилен некропол в м. Пропада край Малко Търново,
Мощи Свети Йоан Кръстител в Църква Свети Георги,
Пещерата Мечата дупка край Лозенец,Китен и Царево,
Поморийска гробница мавзолей край град Поморие,
Поморийски манастир Свети Георги Победоносец,
Поморийското езеро град Поморие област Бургас,
Резерват Аркутино в Ропотано до Приморско и Дюни,
Резерват Ропотамо край град Приморско, Черно море,
Резерват „Витаново“ в Странджа планина,България,
Резерват „Силкосия“в Странджа планина,България,
Резерват „Средока“ в Странджа планина,България,
Резерват „Тисовица“ в Странджа планина,България,
Резерват „Узунбуджак“ в Странджа планина,България,
Резервати Змийски остров и Морски пелин в Ропотамо,
Родната къща на писателя Минко Неволин в Карнобат,
Стралджанското блато край град Карнобат,
Тракийското светилище обсерватория Бегликташ ,
Турската баня-Синанбейов хамам в град Карнобат,
Църквата Св. Йоан Богослов в град Карнобат,
Църквата „Света Богородица”гр.Созопол обл. Бургас ,
Язовир Момина Църква в община Средец ,
ЯзовириЦиганският,Костенският,Четалдере-Карнобат,
крепостта Калето до град Средец
 местност

Уважаеми потребители, забележителностите и възможностите за туризъм към това населено място се намират в областта около него. Някой са по-далеч а други по-близо ,но в рамките на един ден могат да се посетят при интерес от ваша страна. Всяка една от тези дестинации са достойни за нашето внимание. Към всеки един обект сме вързали възможностите за туризъм в региона.

България-курортен град Поморие област Бургас

 Курортният град Поморие е разположен на скалист полуостров брега на Черно море на северния бряг на Бургаския залив. Намира се на 22 км. северно от Бургас и на същото разстояние от Несебър.

 

 Град Поморие е един от най-древните градове на територията на България. Създаден е под името Анхиало през VІ-V в пр.н.е. като гръцка колония на Созопол, но преобладаващата част от населението му е била от тракийски произход, за което свидетелства прочутата куполна гробница и други находки от града и околностите. Според една от версиите, името Анхиало в превод от древногръцки означава място, близо до солено езеро. Други историци превеждат името като място до вода, до море. Именно според втората версия през 1934 г. е посочено новото име на града – Поморие.

Градът преживява разцвет през римската епоха, а през периода на християнството става епископски център и сече собствени монети.

Анхиало за първи път влиза в пределите на България през времето на хан Крум, вероятно през 812-814 г.

Уникални исторически и културни паметници днес са Тракийската куполна гробница, музейният обект “Стари анхиалски солници”, църквите “Христос” и “Св.Богородица”, манастирът “Св.Георги” и архитектурният резерват “Стари поморийски къщи”.

 

 Богатството на града от древността и до днес се основава на добива на сол. Други традиционни занятия са риболовът, лозарство и винарство, както и търговията. Виното, произведено в града, се е тачело много.

И до днес Поморие е прочут с традициите си във винопроизводството и там се произвеждат едни от най-добрите български вина, ракии и конячени напитки.

 

 Брегът край плажовете на Поморие е подходящ за къпане, а пясъкът е фин и черен. Близо до Поморие са защитените местности Блатно кокиче, Корията, както и Поморийското езеро, откъдето се извлича сол.

 

 Непременно трябва да се посети и единственият по рода си Музей на солта в града, а също и Общинският исторически музей, който е съхранил богата колекция от артефакти от 2500-годишната история на Поморие.

 

 Като лечебен балнеологичен център Поморие е известен още от древността.Още в периода на римското влдичество Анхиало е известен със своите минерални извори и калолечението.

 

 Първата съвременна калолечебницата в Поморие е построена през 1925 г., а през 1983 г. е построен и новият санаториум, който е най-големият калолечебен център на Балканите.

 

 Днес Поморие е сред най-посещаваните Спа и балнеолечебни курорти в България. Големият брой слънчеви дни, богатият на озон въздух, плиткото морско дъно и лечебните свойства на пясъка, който съдържа желязо, създават условия за лековити морски бани.

 

 Поморийското езеро, намиращо се в близост до града, е сред най-известните калонаходища на лечебна кал на Балканският полуостров. Поморийската лиманна кал е черна, фина, мазна, пластична, лепкава маса, която е богата на сероводород, магнезий, хлориди, калций, калий, натрий, сулфати, железни съединения, хормони и други. Цялото това уникално съчетание на лечебните свойства на поморийската кал лекува редица заболявания на опорно - двигателния апарат, гинекологични заболявания, заболявания на периферната нервна система и много други.

 

 Минералните води на Поморие също са лековити и познати от дълбока древност. Те извират от голяма дълбочина, което ги прави кристално чисти. Средно минерализирани са и се прилагат при лечение на бъбречно-урологични, стомашно-чревни, чернодробно-жлъчни и други заболявания.

 

 Неподкупният чар на калдъръмените улички, романтиката на крайбрежните булеварди и кокетните къщи, просторната плажна ивица и съвременните калолечебни процедури отдавна са превърнали Поморие в желано място за почивка и лечение. На многобройните си гости градът предлага и пълноценни условия за отдих, спорт и развлечения.

В културния му календар през лятото най-значими са проявите, включени в "Националната седмица на морето", фестивалът "Море от вино" и станалите вече традиционни “Яворови дни”, чието юбилейно 50-то по ред издание беше чествано през м. август 2008 г.

 

Пощ. код: 8200

Тел. код: 0596

 

Община Поморие

ул. „Солна“ 5

п.к.8200

тел.: 0596/22004

 

ПОМОРИЕ - туристически информационен център

гр. Поморие 8200, ул. "Солна" № 5, тел.: 0596 / 2-31-44, факс: 0596 / 2-52-36

 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com