Туризъм, забележителности и бизнес

Лозенец-Хотели в курорт Лозенец. Къщи за гости в курорт Лозенец. Вили, квартири, бунгала, апартаменти за гости, под наем в курорт Лозенец. Лозенец-ресторанти, механи, нощни барове, дискотеки. Лозенец-туристически агенции, туроператори, забележителности. Бизнес

 

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Смолян, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

курорт Лозенец хотели, къщи, квартири за гости, под наем
област :: Бургас, хотели, къщи, вили за гости

видове туризъм:
морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм регион
 
 
 
 
 забележителност
Аркутино или Мечешкото блато
Биосферен резерват Узунбоджак област Бургас,
Веселите скали община Приморско,България,
Връх Баба Илийца край град Карнобат,
Връх Градище край град Малко Търново в Странджа ,
Голямобуковски манастир Животоприемний Източник,
Голямобуковският манастир Живоприемний Източник ,
Еврейски некропол в град Карнобат,
Залив Силистар Южно Черноморие до Резово,Синеморец,
Защитена местност Лаликото край град Карнобат,
Каменният мост с лъвска глава край град Созопол,
Курорт Несебър - стария град, Област Бургас ,
Манастир Света Богородица край град Бургас,
Могилен некропол в м. Пропада край Малко Търново,
Мощи Свети Йоан Кръстител в Църква Свети Георги,
Пещерата Мечата дупка край Лозенец,Китен и Царево,
Поморийска гробница мавзолей край град Поморие,
Поморийски манастир Свети Георги Победоносец,
Поморийското езеро град Поморие област Бургас,
Резерват Аркутино в Ропотано до Приморско и Дюни,
Резерват Ропотамо край град Приморско, Черно море,
Резерват „Витаново“ в Странджа планина,България,
Резерват „Силкосия“в Странджа планина,България,
Резерват „Средока“ в Странджа планина,България,
Резерват „Тисовица“ в Странджа планина,България,
Резерват „Узунбуджак“ в Странджа планина,България,
Резервати Змийски остров и Морски пелин в Ропотамо,
Родната къща на писателя Минко Неволин в Карнобат,
Стралджанското блато край град Карнобат,
Тракийското светилище обсерватория Бегликташ ,
Турската баня-Синанбейов хамам в град Карнобат,
Църквата Св. Георги с.Лозенец общ.Царево,България,
Църквата Св. Йоан Богослов в град Карнобат,
Църквата „Света Богородица”гр.Созопол обл. Бургас ,
Язовир Момина Църква в община Средец ,
ЯзовириЦиганският,Костенският,Четалдере-Карнобат,
крепостта Калето до град Средец
 местност

Уважаеми потребители, забележителностите и възможностите за туризъм към това населено място се намират в областта около него. Някой са по-далеч а други по-близо ,но в рамките на един ден могат да се посетят при интерес от ваша страна. Всяка една от тези дестинации са достойни за нашето внимание. Към всеки един обект сме вързали възможностите за туризъм в региона.

България-курортно селище за летен туризъм Лозенец, област Бургас, регион Черно море.

 Лозенец се намира в Община Царево точно по средата на пътя между Китен и Царево, на 60 км южно от Бургас. През последните години това райско кътче се превърна в предпочитано място за много хора, които искат да избягат от шума и навалицата на претъпканите комерсиални курорти. До Лозенец се разпростира дълъг и живописен плаж, а в близост са разположени два къмпинга. В селото преобладават двуетажните и триетажните къщи и вили, превърнати в комфортни малки хотели или даващи квартири за почиващите. Осеяно e с много зеленина. В Лозенец се намира църквата "Св. Георги" – изградена изцяло с дарения.

 

Тук се съчетават планински и морски климат. Средните летни температури варират между 21-23 градуса за месеците юни и септември и между 26-28 градуса за юли и август. Измервания сочат, че морската вода в курортното село е най-чиста по българското Черноморие, а наличието на полезни микроелементи, като магнезий, калций, йод, бром и др. са оценени високо от специалисти от целия свят.

 По думите на местните, селото е основано преди 80 години от хора романтици от близкото село Велика, което няма излаз на морето. Те дошли тук заради вълните, чайките и морския бриз. Първоначално селището било кръстено на популярния гроздoв сорт „Емберли”, а по – късно е прекръстено на Лозенец, заради многото лозя наоколо. Днес Лозенец бързо се разраства и се оформя като привлекателен морски курорт. За това допринася и факта, че много известни личности от България – артисти, музиканти и политици имат вили в селото, и прекарват голяма част от лятото там.

 В северната част на плажа има сърф училище и ще имате страхотната възможност да овладеете вълните със сърф или кайт. Можете да се почувствате и като истински морски вълк, плавайки с яхта в открито море.

Само на 2 км северозападно от Лозенец непосредствено преди прекрасния плаж на бившия къмпинг Корал се намира и пещерата Мечата дупка заобиколена от 2 райски плажчета. Името и се дава преди много години от стари рибари, уловили двойка тюлени (морски мечки) в свойте мрежи.

В близост до курортното селце се намират и могат да се видят: - Национален парк Странджа - Реките Велека, Караач, Дяволска - Природен резерват Ропотамо - намира се само на 15км. от Лозенец. За туристите се провеждат екскурзии с лодки по течението на реката всеки ден от седмицата. Туристите могат да се впуснат в истинско приключение с планински велосипеди в дебрите на Странджа или в резервата „Ропотамо”. Река Ропотамо ще ви очарова със покойните си чисти води и гъстите лонгозни гори. Сред тези местности има кътчета, в които никога не е стъпвал човешки крак и посетителите ще почувстват красотата и обаянието на девствената природа.

Село Велика и Ботаническата градина на семейство Сарафови се намират се на 4 км югозападно от Лозенец, а туристите могат да закупят от предлагащите се растителни видове.

 

Макар че Лозенец е малък курорт, нощният живот тук е много динамичен. Емблематични са заведения като „Alcohol”, “By the Way”, “360 градуса”, в които купонът тече буквално 24 часа.

 

 

Пощ. код: 8277

Тел. код: 0590

кметство Лозенец тел.: 0550/573 27, 0550/573 28

 

 В Лозенец се намира църквата "Св. Георги" – изградена изцяло с дарения. Само на 2 км северозападно от Лозенец непосредствено преди прекрасния плаж на бившия к-г Корал се намира и пещерата Мечата дупка заобиколена от 2 райски плажчета. Името и се дава преди много години от стари рибари, уловили двойка тюлени (морски мечки) в свойте мрежи. В близост до курортното селце се намират и могат да се видят: - Национален парк Странджа - Реките Велека, Караач, Дяволска - Природен резерват Ропотамо - намира се само на 15км. от Лозенец. За туристите се провеждат екскурзии с лодки по течението на реката всеки ден от седмицата. - Село Велика и Ботаническата градина на семейство Сарафови – намира се на 4км. югозападно от Лозенец, а туристите могат да закупят от предлагащите се растителни видове.

Бързи връзки към хотели, къщи за гости, вили под наем, бунгала, апартамени, квартири, ресторанти, барове, дискотеки, забавления, природни забележителности, културно-исторически забележителности, музеи, туристически агенции, туроператори, фирми, туризъм, ваканция, пътуване, почивки в курортно селище Лозенец.

 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com