Туризъм, забележителности и бизнес

Свети Влас-Хотели в курорт Свети Влас. Къщи за гости в курорт Свети Влас. Вили, квартири, бунгала, апартаменти за гости, под наем в курорт Свети Влас. Свети Влас-ресторанти, механи, нощни барове, дискотеки. Свети Влас-туристически агенции, туроператори, забележителности. Бизнес

 

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Сливен, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

курорт Свети Влас хотели ол инклузив, къщи, вили за гости
област :: Бургас, хотели, къщи, вили за гости

видове туризъм:
морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа

наляво
наляво
надясно
надясно


 регион
 
 
 
 
 забележителност
Антично селище Месемврия град Несебър
Аркутино или Мечешкото блато ,
Археологически музей в град Ахтопол обл.Бургас,
Археологически музей град Бургас,
Биосферен резерват Узунбоджак област Бургас,
Веселите скали община Приморско,България,
Връх Баба Илийца край град Карнобат,
Връх Градище край град Малко Търново в Странджа ,
Голямобуковски манастир Животоприемний Източник,
Голямобуковският манастир Живоприемний Източник ,
Град Ахтопол - флора и фауна Черно море-Странджа,
Гръцкото училище град Ахтопол област Бургас,
Еврейски некропол в град Карнобат,
Залив Силистар Южно Черноморие до Резово,Синеморец,
Защитена местност Лаликото край град Карнобат,
Исторически музей в град Карнобат,
Исторически музей град Бургас,
Каменен великан р. Велека край Ахтопол.България,
Каменният мост с лъвска глава край град Созопол,
Крепостта Агатопол град Ахтопол област Бургас,
Курорт Несебър - стария град, Област Бургас ,
Манастир Света Богородица край град Бургас,
Могилен некропол в м. Пропада край Малко Търново,
Мощи Свети Йоан Кръстител в Църква Свети Георги,
Оперно-филхармонично дружество гр.Бургас ,
Пантеона град Бургас,
Параклис “Св.Константин и Елена”Ахтопол обл.Бургас,
Пещерата Мечата дупка край Лозенец,Китен и Царево,
Поморийска гробница мавзолей край град Поморие,
Поморийски манастир Свети Георги Победоносец,
Поморийското езеро град Поморие област Бургас,
Природонаучем музей град Бургас,
Резерват Аркутино в Ропотано до Приморско и Дюни,
Резерват Ропотамо край град Приморско, Черно море,
Резерват „Витаново“ в Странджа планина,България,
Резерват „Силкосия“в Странджа планина,България,
Резерват „Средока“ в Странджа планина,България,
Резерват „Тисовица“ в Странджа планина,България,
Резерват „Узунбуджак“ в Странджа планина,България,
Резервати Змийски остров и Морски пелин в Ропотамо,
Родната къща на писателя Минко Неволин в Карнобат,
Старият град Ахтопол област Бургас,
Стралджанското блато край град Карнобат,
Тракийското светилище обсерватория Бегликташ ,
Турската баня-Синанбейов хамам в град Карнобат,
Устието на река Велека край М.Търново и Ахтопол,
Художествена галерия град Бургас,
Църква "Света Богородица" в град Бургас.България,
Църква "Успение на Света Богородица" град Несебър,
Църква Света Богородица Елеуса Несебър.Българиа,
Църква Света Петка Петрова нива ,
Църквата Св. Георги с.Лозенец общ.Царево,България,
Църквата Св. Йоан Богослов в град Карнобат,
Църквата „Св. Възнесение Господне”град Ахтопол,
Църквата „Света Богородица”гр.Созопол обл. Бургас ,
Язовир Момина Църква в община Средец ,
ЯзовириЦиганският,Костенският,Четалдере-Карнобат,
крепостта Калето до град Средец
 местност

Уважаеми потребители, забележителностите и възможностите за туризъм към това населено място се намират в областта около него. Някой са по-далеч а други по-близо ,но в рамките на един ден могат да се посетят при интерес от ваша страна. Всяка една от тези дестинации са достойни за нашето внимание. Към всеки един обект сме вързали възможностите за туризъм в региона.

България-курортно селище Свети Влас област Бургас

 

 

 В подножието на южните старопланински склонове, в непосредствена близост до черноморския бряг е разположено курортно селище Свети Влас. То е на 10 км от историческия град Несебър. Свети Влас заема северната част на залива, край който се намира международният комплекс Слънчев бряг и вилно селище Елените, а Бургас е на 40 км по на юг.

Основано през втори век като тракийско селище с името Лариса,  през 14 век приема името на свети Влас-покровител на търговците, животновъд, лечител. На името на светеца е съществувал манастир през 14-18 век опожарен от безбройните набези на пирати. Свети Влас е почитан светец и от католическата и от източно православната църква.

 

Превъзходното съчетание - Балкан с море, превръщат Свети Влас в селище с уникален климат благоприятстващ целебно климатично въздействие върху белодробни заболявания

Плажните ивици са с обща дължина около 1,5 км и средна ширина 15 метра. Основните плажове са централен (от. х. Синева до к-с Сън Палас), малкия (къмпинга - от к-с Сън Палас до к-с Ревиера) и плажа до новата Марина - яхтено пристанище (под комплекс Манастира. В източния край на плажната ивица е рзположена и водната база на местните рибари, а до нея в момента се изгражда модерно яхтено пристанище.

 

Плажът на Свети Влас е с изложение на юг. Пясъкът е ситен, златист. Уникално съчетание на чист планински въздух, морски климат и красива природа. Свети Влас е любимо място за отдих на много българи и чужденци. Летните дни се характеризират със тиха утрин и сравнително прохладен следобед.

 

Съборът на Свети Влас се провежда на 2 май — летния Атанасовден.

Международна ветроходна регата „Св. Влас” се провежда в акваторията на Несебърския залив на 18, 19 и 20 юли. Домакин на състезанието е Общински Морски Клуб „Несебър 2000”. Регата „Св. Влас“ има зад гърба си петгодишна история, като до 2007 г. се провежда под името „Victory“.

Провежда се и Суперкар рали „Свети Влас“.

 

Още за Свети Влас

 

Курортното селище Св. Влас официално и с решение на българското правителство става град на 2 февруари 2006 г. Това го превръща във все по-търсена и предпочитана дестинация за летуване от страна на туристите. Градчето предлага уникална комбинация от свеж балкански въздух през зимата и екзотични плажове на Черно море през тучния летен сезон. С местно население, наброяващо повече от 3500 д., Св. Влас е станал нарицателно за релакс, луксозни хотели, новопостроено пристанище, морски бриз и слънце, които привличат както сънародници от различните краища на България, така и множество чужденци (англичани, руснаци, поляци, немци), повечето от които притежават свои собствени апартаменти или къщи в близост до морето.

Св. Влас възниква през II в. Основан е от древните траки под името Лариса. Едва през XIV в. той приема името на Св. Влас – покровител на търговците, животновъдството и лечителството, а също така и безкрайно почитан от католическата и източно-православната църква светец. Турците наричали селото Кючук манастир, а в регистрите то било вписвано като село Манастир. Дори великите изследователи на българските старини - братя Шкорпил - го споменават в трудовете си с това название. В продължение на 4 века на името на Св. Влас е съществувал манастир, но безкрайните набези на пирати водят до неговото опожаряване. В околностите са били разположени още 4 манастира – „Св. Петър”, „Св. Илия”, „Св. Андрей” и девическия „Св. Ана”. До един са били унищожени от турците, въпреки че малки остатъци от тях все още са останали. Днес в градчето се намира черквата „Св. Атанасий Велики”, която е построена през 1864 г. и която е била и ще продължава да бъде опора на християнския дух и ценности. В близост до Св. Влас се намира Морски санаториум „Сл. бряг” (Санаториума), който може да се похвали със своя уникален микроклимат, различаващ се даже от този в Св. Влас, при все двата километра разстояние между тях. Общината се грижи за спокойствието и развлеченията на своите граждани и летни гости и създава обезопасена алея за пешеходци, по която с половинчасова здравословна разходка се стига до най-големия курортен комплекс в България – Сл. бряг. Това е само един от начините за транспорт – плажната ивица по залез слънце също е предпочитан вариант за придвижване, но градчето разполага и с градски транспорт, таксита и маршрутни таксита.

Св. Влас се намира в непосредствена близост до гр. Бургас и Бургаското летище, от което ги дели 25 минути път с кола. Градът е към община Несебър, област Бургас. Пътят от Св. Влас до гр. Несебър е само 10 км., от Св. Влас до ваканционно селище „Елените” – 5 км. На практика „Елените”, Св. Влас, Сл. бряг и Несебър са толкова близко един до друг сякаш са едно цяло. Туристическият сезон е с продължителност 5 месеца и започва от май месец. Своеобразно посрещане на лятото е празникът на града – 2 май, когато центърът и главната улица се изпълват с търговски сергии, дрехи, играчки, забавления и въртележки за децата, виенски колела и много други. Градчето предлага различни видове развлечения през лятото, като основното си остава плажът и построеният наскоро яхт-клуб на яхтеното пристанище, собственост на братя Диневи. По центъра и главната улица са ситуирани десетки ресторанти, барове, механи, кафенета, супермаркети, малки семейни хотели и къщи за гости. През последните години строежът на нови и луксозни комплекси, в съчетание с морския бряг утвърдиха град Св. Влас като един най-бързо развиващите се курортни райони в България.

Но стига толкова за плажа и лятото. През зимата морето добива металносив оттенък, а планински ветрове нахлуват от север. Това не е случайно, защото зад самото градче се намира краят на Старопланинската верига. Тучни поляни и диви гори опасват задната част на Св. Влас, което го поставя в ролята на сандвич между море и балкан. През пролетта Стара планина е добър домакин за пикници, излети с палатка и разходки на чист натурален въздух. Да не говорим за безкрайните планински легенди, които привличат деца и възрастни, като например легендата за Мазната скала и неугасващите свещи около Малкото езеро. Атрактивните цени и през зимата, и през лятото също допринасят за наплива на курортисти и гости на града. Общината и местното население са изключително гостоприемни и топлосърдечни и осъзнават причината за своето първенство сред курортите по Черноморието, затова се грижат за уюта и почивката на гостите си. Общината дава много и на собствените си жители – създава чисто нова сграда с многофункционална зала, с обогатена библиотека, с поща и банка. През 1996 г. старото училище е заменено с чисто ново, наречено „Св. Св. Кирил и Методий”, което се намира на улица със същото име. Тя (улицата) е в непосредствена близост до централната главна „Цар Симеон” и се води втората по големина в Св. Влас. Изобилства от малки семейни хотели и къщи за гости с басейни, барчета и ресторанти.

Св. Влас е комбинация от знойно лято и опърничава зима. През студените месеци билата по Стара планина зоват със силния вой на вятъра и разклащат сухите клони на дърветата, а през лятото всеки може да се наслади на жежко слънце, морска вода и плажове, в съчетание с меки вечери в някой ресторант или нощен бар, а защо не и дискотека за младите летуващи. Именно изобилието, разнообразието и оригиналът са ключовата съставка в този великолепен сандвич от море и планина. 

Пощ. код: 8256

Тел. код: 0554

 

Информационен сайт: http://svetivlas.info

 

Полезни телефони

  • Кмет - 68221
  • Поща - 68 228 ; 68230
  • Дежурен полицай - 68222
  • РПУ Несебър - 22558
  • Здравна служба - 68227

 

 

Свети влас - туристически информационен център

         гр. Свети Влас 8256, община Несебър, сграда Кметство

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com