Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

забележителност Въжена градина "Приключенският остров" общ.Дряново


видове туризъм:
mountain, eco


област: Gabrovo, travel,vacation,holidays, hotels Bulgaria

община: Dryanovo, Gabrovo, Tryavna

наляво
наляво
надясно
надясно


 регион
 
 град
 
 
 
 

Този материал достигна до вас със съдействието на община Дряново

http://www.dryanovo.bg

Въжена градина "Приключенският остров" - Дряновски манастир

 Въжена градина „Приключенският остров” се намира на брега, където реките Дряновска и Андъка събират водите си. Представлява система от различно построени „мостове”, които свързват по-голяма или по-малка група дървета.
Отделните елементи отстоят от земята на 1 – 7 м. в зависимост от степента на трудност. Движението по целия участък става с помощта на инструктор и екипировка.

Детска въжена градина (жълт етап) – пригодена за деца и възрастни, с 8-12 елемента отстоящи на 1 до 3 м. от земята. Преминаване на целия участък – 20-30 мин.
Основна въжена градина – пригодена за деца и възрастни, които са високи над 1,60 м. с два етапа на преминаване (червен и син, които са с различна трудност), между 15 и 20 елемента.

Преминаване на целия участък – 30-45 мин.

Атракцион за 23 680 лв. с въжени приключения

между дърветата на сред Дряновския манастир

С инвестиция от 12 110 лв. Община Дряново предоставя ново по рода си въздушно приключение за всякакви възрастови групи в Дряновския манастир – въжена градина „Приключенският остров”.

Замисълът за атракционна идва от Консултативния съвет по туризъм към Общинска администрация, с председател ресорният зам.-кмет Даниела Василева – Лисичкова и е включен в програмата за развитие на туризма на Община Дряново за 2009 г., приета с решение № 234 на местния парламент от 20 февруари т.г. Изпълнител е дряновската фирма „Спелеогруп” ООД. С предоставените от бюджета на общината средства са били закупени материалите по изграждането на съоръжението, а труда по изпълнението му, както и последващата поддръжка остава за сметка на дружеството. Община Дряново ще обезпечи охраната на обекта, като осигури средства за издръжка на един охранител и ремонта на атракционна, в началото на всеки сезон. „Спелеогруп” ООД поема и изработването на рекламни материали и уеб сайт за „Приключенският остров”. Така общата стойност на въжената градина възлиза на 23 680 лв.

Въжената градина е достъпна, както за малки така и за големи. „Приключенският остров” е изграден на брега, където реките Дряновска и Андъка събират водите си, като система от различно построени „мостове” между по-голяма или по-малка група дървета. Отделните елементи отстоят от земята на 1 до 7 м. височина, в зависимост от степента на трудност. Движението по целия участък става със специална екипировка и нарочно обучен инструктор.

Атракцията ще бъде достъпна за хора с различни физически възможности, като в същото време развива качества като сила, издръжливост, координация и самоконтрол. Детският участък /жълт етап/ е пригоден за деца и възрастни, с 8-12 елемента, отстоящи на 1 до 3 м. от земята. Преминаването му отнема от 20 до 30 мин. Основната въжена градина /червен и сън етап, които са с различна трудност/ е пригоден за деца и възрастни, които са високи над 1,60 м и включва между 15 и 20 елемента. Преминаването му отнема между 30 и 45 мин.     

Едно от предназначенията на изградената атракция би могло да бъде и провеждането на тийм билдинги от различни по дейност и големина фирми, чиито ръководства искат да проверят ловкостта, издръжливостта, бързата реакция и сплотеността на екипите си. 

„Приключенският остров” ще бъде достъпен за семейства, приятели, колеги от работата, малки и по-големи деца всеки ден от 10 до 19 ч. 


Работно време: 10.00 – 19.00 ч.; без почивен ден
Цени:
За преминаване по жълтия етап: –5 лв.
За преминаване по червения и синия етап: –10 лв.
За групови посещения (над 10 души) – 20% отстъпка от посочените цени.

 

 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com