Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Велико Търново, хотели, къщи, вили за гости
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

забележителност Музей на образованието град Габрово

 регион
 
 град
 
 
 
 

 

Национален музей на образованието – град Габрово

Националният музей на образованието - Габрово е научен и културно-просветен институт, създаден да издирва, събира, проучва и опазва писмени и веществени паметници на българското образование и да показва развитието му в миналото и на съвременния етап.

  Музеят е създаден на 1.01.1973 г. и е разположен в западната част на историческата сграда на Априловска гимназия, построена през 1873 г. и обявена за паметник на културата през 1979 г. В него се издирват си съхраняват: документи за българското учебно дело, учебници и учебно-помощна литература, ученически и училищни пособия и помагала, снимки, облекла и лични вещи на ученици и учители, училищна символика, училищни песни и музикални инструменти, педагогическа литература.

Музейният фонд наброява над 60000 архивни единици.

Специализираната педагогическа библиотека към музея разполага с над 30000 тома, с обособен отдел "Старопечатна книжнина"

В музея функционират: фотолаборатория, аудиовизуално студио, зала за временни изложби, видеозала.

В музея се предлага запознаване с историята на българското образование от IX до XX век, екскурзоводни беседи, тематични лекции, уроци по профила на музея и пр., видеофилми с просветна тематика, записи върху аудионосители на училищни и детски песни, стихове, драматизации и др.

Музеят извършва консултации по история на българското образование при разработване на курсови и дипломни работи, създаване на училищни сбирки и музеи, справки за откриване на училища и детски градини в България и издава официални потвърждения за честване на юбилеи и годишнини, фотографски, аудио и видео услуги.

  Адрес:
5300 Габрово,
ул.”Априловска” 15
П.К. 62

Телефони:

Директор - (066) 800 770,  (066) 800 770

Уредници - 800 440

Екскурзоводи - 806 461

Библиотека - 809 557

АВ студио - 800 550

e-mail: nmo@abv.bg

Експозицията работи без почивен ден!!!

8:30 - 18:00 ч.

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com