Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Русе, хотели, къщи, вили за гости, Русенски лом
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

забележителност Стамболов мост град Велико Търново

 регион
 
 град
 село
 
 
 

България-Стамболов мост град Велико Търново

 Стамболовият мост се намира почти в самия център на Велико Търново. Накъдето и да се обърнеш, пред очите ти се открива невероятна панорама. Градът с къщите, накацали по скалите, паметника Асеневци, от другата страна - хълма Света Гора, все неповторими с красотата си гледки.
Мостът е строен в началото на 20 век и е наречен Стамболов по името на един от инициаторите за построяването му - Стефан Стамболов. Замислен е като съоръжение, което да улеснява достъпа от града до ж.п. гарата и Великотърновския университет. Някога по него са се движели и коли. Сега мостът е пешеходна зона, защото гаранцията за материалите му отдавна е изтекла и трябва да се избягва голямо натоварване, за да не се срути.
За него се говори много в Търново, свързват е с различни и хубави, и лоши неща, но като цяло мостът е предпочитано място за разходки, за снимки, задължителна спирка за всички туристически обиколки.
Любителите на бънджи скокове често могат да бъдат видяни тук.

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com