Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

забележителност Връх Богдан Софийски регион


видове туризъм:
планински, еко


област: Софийски регион, хотели, къщи, вили за гости, наем регион
 
 град
 
 
 
 

Връх Богдан, или Голям Богдан, е най-високият връх в Средна гора. Висок е 1604 м. Носи името на легендарен войвода, който се е подвизавал по тези земи. Намира се в Софийска област и е един от 100-те национални туристически обекта.

Върхът е заобиколен от гъсти гори, а на южния му склон се намира Детелиновата пещера, сгушена сред огромни и стръмни скали. От Богдан извират няколко реки – Крива река, Луда Яна и Пясъчник.

Върхът е един от предпочитаните за покоряване, тъй като маршрутите не са особено трудни. Най-популярният маршрут започва от Копривщица и трае около 3 часа в посока. Друг начин да достигнете върха е маршрутът от град Стрелча. Подгответе се обаче и за по-хладно време, независимо от сезона, тъй като хребетите на Средна гора са много гостоприемни за силни ветрове.

Печати на БТС има в хижа Войводенец и в туристическия център в Копривщица. Повече за Средна гора можете да прочетете тук.

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com