Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област София, бизнес, СПА, хотели, апартаменти под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

забележителност Художествена галерия град Русе

 
 
 град
Баниска, хотели, къщи, вили за гости, под наем
Батишница, хотели, къщи, вили за гости, под наем,
Борово община Русе, хотели, къщи, вили за гости,
Борово хотели къщи, вили за гости, под наем,
Бъзовец хотели, къщи, вили за гости, под наем ,
Бяла Русенско хотели, къщи, вили за гости,под наем,
Ветово хотели, къщи, вили за гости, под наем,
Глоджево хотели, къщи, вили за гости, под наем,
Две могили хотели, къщи, вили за гости, под наем,
Иваново хотели, къщи, вили за гости, под наем,хижи,
Каран Върбовка къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Кацелово хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Мартен хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Могилино хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Ново село Русенско хотели, къщи, вили за гости,
Острица хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Пепелина хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Помен хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Русе хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Сеново хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Сливо поле хотели, къщи, вили за гости,под наем,
Чилнов хотели, къщи, вили за гости, под наем,
Широково хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи
 
 
 
 

 

България-Русенска художествена галерия

 Русенска художествена галерия е създадена на 30 април 1933 година. Учредена като художествен музей, днес тя съхранява ценни платна на повече или по-малко известни майстори, творили в различни периоди. Идеята за създаването на художествения музей възниква у група художници, представили своите творби в изложба през април 1933-а година. Тя е подкрепена от учители, адвокати, общественици, интелектуалци. Благодарение на техния възрожденски порив, днес Русе се радва на Художествената галерия, която е един от центровете за създаване и представяне на култура, обогатявайки палитрата на артистичната биография на града.
     Отначало тя се помещава в Дома на изкуствата и печата. Още през първите години от нейното създаване се полагат основите на традиции, запазили се и до днес като гостуване на художници от цялата страна, редовното организиране на самостоятелни изложби на русенски творци, международни изложби.
     През 1947 година РХГ е одържавена и преместена в уникалната архитектурна сграда на Драматичния театър, сега Общинско предприятие „Доходно здание”, строена 1898-1902 година по проект на Георг Ланг, Раул-Паул Бранк и Франц Шолц. Първоначалния й фонд се допълва с художествени произведения, подарени от Министерството на народната култура, Министерството на народната просвета, Градския народен съвет и местни учреждения.
Идеята на инициаторите за създаване на РХГ е тя да бъде своеобразен духовен център, с което развитието й през годините безусловно се реализира. От 1953 година функционира като утвърден културен институт, системно събиращ, популяризиращ и съхраняващ ценни произведения на български и чужди творци.
     През 1979 година РХГ е преместена в построената Изложбена зала с площ 2800 кв.м. Новото пространство позволява поддържането на постоянни експозиции, представени от собствения й фонд, а също и организирането на гостуващи изложби. Възможностите са за експониране както на класическа живопис, графика и скулптура, така и на съвременно изкуство в неконвенционалните му форми и мултимедия.
     През есента на юбилейната си 75-а година Русенската художествена галерия ще припомни на русенци и на гостите на града богатството на багри, форми и световъзприемане, като покаже пред публиката малко известни образци, съхранявани във фондовете на галерията.

 

Русе 7000, ул. "Борисова" 39

тел:  +359 82 821735;  +359 82 821736 

e-mail: artgallery@rousse.spnet.net

     работно време:
     9.00 - 13.00ч. • 14.00 - 18.00ч.

     почивен ден: понеделник

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com