Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Перник, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

забележителност Архитектурен резерват и еко село Лещен

 регион
 
 град
 
 курорт
 
 

 

Еко селище Лещен е сред най-привлекателните и автентични места за селски туризъм в България.
То е разположено в Западните Родопи и от него се открива красива гледка към Пирин планина.
Еко селището се състои от 30 къщи, 15 от които предлагат настаняване.
Общият брой на двойните стаи е 21, има 2 стаи с по четири легла и 4 апартамента.
Някои от стаите разполагат със спални, други имат едно или две отделни легла. Всички стаи са реновирани и оборудвани с телефон, сателитни ТВ програми и компютърна връзка.

Селището носи възрожденска атмосфера, но предлага модерен комфорт.
Къщите имат просторни чардаци и цветни дворове.
А в механите, клиентите имат възможност да приготвят сами храната си с продукти от местното стопанство.    

Селището предлага трапезария с 25 места,ресторант с 25 места и лятна градина с 40 места. Ресторантът в селището отдавна е известен с добрата си кухня.
Освен него, има две механи, където могат да се настанят 50 човека.

Всички къщи и механи са свързани с главната улица, минаваща през селото. Тази улица е постлана с калдъръм и на нея са разположени магазинчетата за сувенири, откъдето туристите могат да се сдобият с уникални Български сувенири, както и да се разходят и да попият атмосферата на националния дух и традиция.      

Четирите сезона на годината предлагат различни начини на забавления и отдих – лов и риболов, езда в планината, плуване и балнеолечение в близкия курорт Огняново с открит и закрит басейн, бране на гъби и билки, разходки до съседните етнографски комплекси на Ковачевица, Долен и Делчево, както и еднодневни пътувания до Роженския манастир край Мелник и известния ски-курорт Банско.

Възможно е да се направи джип сафари и да бъдат посетени резерватът “Тъмната гора” с вековни буки и елови дървета, скалните образования, които са тракийски светилища “Козият камък” и “Черната скала”, каньонът на река Канина и местността “Синият вир”.
Гостите могат да разгледат колекцията от народни инструменти и домашни тъкани, сбирката от картини и старинни фотографии, които представят етнографското и културно наследство на селото.         

 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com