Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Ловеч, хотели, къщи, вили за гости
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

забележителност Исторически музей град Враца,България

 регион
 
 град
 
 
 
 

България-Регионален исторически музей град Враца

 

РИМ се намира на площад „Христо Ботев” в центъра на града. В основния и спомагателен фонд на музея са съхранени над 100 000 единици/2200 от тях са в Художествената галерия. Музеят има Лапидариум и Етнографско-възрожденски музей., който включва 1 църква, възрожденско училище и 3 възрожденски къщи, експозиции за периода от средата на 19 век и началото на 20 век. В РИМ са обособени 9 зали и 3 къта. Най-красиви са експозициите от древните тракийски съкровища от Могиланската могила и Рогозенското съкровище, което е най-голямото намирано досега.Общото му тегло е над 20 кг. Състои се от 165 кани, фиали и чаши от сребро с позлата. Уникална е украсата на съдовете, покрити с растителни и геометрични орнаменти, изображения на хора и животни, сцени от древногръцката и тракийска митология. В зала „Предистория” може да се види скелета на праисторическата Тодорка на възраст около 7800 години.

 Тези материали достигнаха до вас със съдействието и финансова подкрепа на община Враца.Отделни профили на забележителностите може да разгледате в рублика забележителности.

 

Редакцията на списание и интернет портали „ТУРИЗЪМ ИБИЗНЕС” ВИ благодари за подкрепата и ВИ пожелава да сте все така широко скроени и мащабно мислещи.

 

ОБЩИНА ВРАЦА

 

Адрес: 3000, Враца, 
ул. "Стефанаки Савов" 6
Централа: 092/ 62 45 81, 62 45 82 

Факс: 092/ 62 30 61
Електронна поща:
 obshtinavr@b-trust.org

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com