Туризъм, забележителности и бизнес

Holidays in Bulgaria, Balkans. Хотели в Бяла Варненско хотели, къщи за гости, под наем в Бяла Варненско, вили под наем, за гости в Бяла Варненско, нощувки в Бяла Варненско, стаи за гости в Бяла Варненско, квартири в Бяла Варненско, хижи в Бяла Варненско, ресторанти в Бяла Варненско, механи в Бяла Варненско, барове в Бяла Варненско, природни забележителности в Бяла Варненско, културни, исторически забележителности в Бяла Варненско, музеи в Бяла Варненско, бизнес. Bulgaria travel, holidays in bulgaria of balkans, hotels in bulgaria, tourism in bulgaria, balkans, vacation in bulgaria of balkans

 

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Враца, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

град Бяла, Варненско хотели,къщи,вили за гости,под наем
област :: Варна, хотели, къщи, вили за гости  община :: Бяла Варненско, хотели, България

видове туризъм:
морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

наляво
наляво
надясно
надясно


 регион
 община
 
 
 
 забележителност
Аладжа манастир Света Троица до град Варна
Биосферен резерват Камчия облас Варна,
Варненски халколитен некропол край град Варна,
Варненското езеро край град Варна,
Голямо и Малко було край гр. Ветрино, област Варна,
Дворец на Културата и Спорта (ДКС) в град Варна,
Държавен куклен театър в морска столица град Варна,
Екопарк Водениците край град Дългопол и Варна,
Екопарк Водениците общ.Дългопол обл.Варна,
Етнографски комплекс Родна стряха край град Варна,
Етнографски комплекс в село Аспарухово,
Кулата на градския часовник в областен град Варна,
Манастир Свети Константин и Елена град Варна,
Музей на мозайките в град Девня,
Обсерватория в град Варна-България,
Обсерватория в село Аврен Варненско-България,
Паметник на Георги С Раковски в гр. Варна-България,
Паметник на Гоце Делчев - Варна,
Пантеона в град Варна, България,
Пикника- в землището на с. Юнак ,
Плажът "Камчия" село Аврен,
Побити камъни край град Варна-България,
Познавателен маршрут «Камчийски лонгоз» село Аврен,
Рибарска хижа- в рибарския район до яз.Паничката,
Римски терми /бани/ край град Варна, Черно море,
Скален феномен-Чудните скали до Дългопол и Варна,
Църква Света Богородица в гр.Варна Катедрала,
Язовир Елешница край Варна,България,
Язовир Цонево в село Аспарухово, област Варна
 местност

Уважаеми потребители, забележителностите и възможностите за туризъм към това населено място се намират в областта около него. Някой са по-далеч а други по-близо ,но в рамките на един ден могат да се посетят при интерес от ваша страна. Всяка една от тези дестинации са достойни за нашето внимание. Към всеки един обект сме вързали възможностите за туризъм в региона.

България-Бяла (Област Варна)

  Град Бяла се намира във Варненска област на хълмиста местност в близост до брега на Черно море. Градът е административен център на Община Бяла.

 

Бяла се намира до границата на Варненска област с Бургаска област. Най-близкият град, на разстояние 5 км, е Обзор, община Несебър. Варна е на 56 км на север от Бяла, а Бургас — на 70 км на юг.

На юг се намира къмпинг Иракли, едно от най-девствените кътчета по българското Черноморие.

 

Историята на Бяла датира поне от 4 век пр.н.е. Тогава тя е носила името Аспрос. Селото е споменато в османски регистър от 1731 г. под името Ак дере.

Бяла става град през 1984 г.

 

 В западната и северната част на общината попадат източните склонове на Камчийска планина. Тези склонове се спускат плавно към морето с наклон от 2 до 5%. Надморската височина на град Бяла е 42 м.
Бреговата ивица на общината се характеризира със съчетание от скалист бряг, малки заливи, плажови ивици с пясъчни дюни. Брегът е стръмен и разчленен, което води до силно ограничаване на плажния потенциал, но от друга страна му придава атрактивност, което е ценен курортен ресурс. Общата дължина на морския бряг е 14 300 м. По-голямата част от плажовете имат източна, североизточна и югоизточна експозиция, което предлага и по-оптимални условия за слънчево греене. Общата дължина на плажните ивици е 6244 м, или около 16% от общата дължина на плажовите ивици, намиращи се на територията на област Варна.
Съчетанието на планински и морски климат, прави Бяла едно чудесно за отдих място. В близост до Бяла се намира местността "Бяла река" - едно от най-дивите кътчета в района на Черноморието.

Създадена е солидна база за отдих и почивка, която ще се развие с изключително бързи темпове в близко бъдеще. Планира се и се полагат усилия за доразвиването на яхтения туризъм.

Един от традиционните поминъци в Бяла е винарството и лозарството. На територията на Бяла са засети големи масиви от лозови насаждения. Тук се произвежда чудесното вино “Димят”.

Добре развит в Бяла е и риболовът. От древни времена местните жители са използвали морето за своето препитание. Съществува идеен проект за създаване на рибарско селище в близост до пристанище Бяла.

В града има етнографски парк. Наблизо е разположен палео-геоложкият обект Белите скали. Съществува летен театър, в който се провеждат културни събития и се излъчват филми.

Легендите разказват, че най-старото християнско средище в землището на Бяла, Параклисът Св. Атанасий разположен на едноименния нос Св. Атанас, бил обитаван от монаси, последователи на исихазма, разпространяван по земите ни от Теодосий Търновски. Най- старата съществуваща и до днес църква в Бяла носи името на Света преподобна мъченица Параскева. Тя е построена през 1847 г.

 

 Съборът на Бяла се провежда на 21 май — Св. Св. Константин и Елена. Градът ежегодно е домакин на „Седмица на морето“.

През общината минава първокласен път І-9 Варна-Бургас. Очаква се изграждането на автомагистрала Варна-Бургас.

За развитие на водния транспорт в залива Свети Атанас е изградена кейова стена и малко туристическо пристанище за рибарски лодки и малки яхти и 1 място за по-големи плитко газещи морски съдове - тип Комета. Пристанището е удобно за обслужване на туристи.

 

 Пощ. код: 9101

Тел. код: 05143

гр. Бяла
Област Варна
ул. "Андрей Премянов" N: 29

тел./факс: 05143 / 23 79 - Централа
mayor@byala.org

 

Официален сайт: http://www.byala.org

 

 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com