Туризъм, забележителности и бизнес

Хотели Русенски лом. Орехите-Божичен  
област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Варна, хотели, къщи, вили за гости
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Хотели Русенски лом. Орехите-Божичен
категория :: Настаняване | Хотели   област :: Русе, хотели, къщи, вили за гости, Русенски лом

адрес: Почивен комплекс „ Орехите-Божичен " разполага с най голяма база места по поречието на река"Русенски лом", село Божичен, област Русе.

телефони: +359 876 228 265, +359 877 844 062
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
web: http://www.orehite.ucoz.net

видове туризъм:
еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : **** макс.цена : ****


 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
Басарбово-Басорбовски скален манастир гр.Русе
Басарбовски скален манстир Свети Димитър Басарбовс,
Белинци-Ватърна мелница град Русе,
Боровското сребърно съкровище край град Русе,
Джамия "Ибрахим паша" град Русе,
Драметичен театър град Русе,
Етнографски комплекс кв.Вароша,
Иваново-Ивановски скален манастир до гр.Русе,
Исторически музей град Русе,
Каменната чешма в Писанец,
Каменният мост в Писанец,
Каранвърбовски манастир Св. Марина до Две Могили,
Копривецки манастир Света Петка край град Русе,
Къща музей "Захари Стоянов" и вещи сем.Обретенови,
Къща-музей "Баба Тонка" град Русе,
Музей на градския бит в град Русе,
Национален музей на транспорта град Русе,
Оперно - филхармонично дружество - Русе,
Паметник на Колю Фичето гр.Бяла,
Паметник на Стефан Караджа град Русе,
Паметник на свободата град Русе,
Паметник село Ряхово, оласт Русе, общ. Сливо поле,
Пантеон на възрожденците град Русе,
Пещера Орлова чука Две Могили-Русе-България,
Попово-Църква "Света Богородица",
Природен парк „Русенски Лом”,
Русенски Лом край град Русе,
Скален манастир Св. Димитър Басарбовски край Русе,
Скална църква „Света Богородица” – Русенски Лом,
Скалният манастир Калугерица, р.Бели Лом край Русе,
Скалният манастир Торлашкият манастир, р.Бели Лом ,
Средновековна крепост Червен край Русе,
Телевизионата кула град Русе, България,
Тракийска гробница село Свещари,
Тракийски гроб Хелис-резервад "Сборяново",
Храм "Свети Николай" в град Русе.Българиа,
Художествена галерия град Русе,
Църква "Света Троица" град Русе,
Църква Св. Възнесение в Писанец,
Църква “Свети Николай" с.Щръклево Русенско ,
Часовникова кула град Бяла Русенско,
Чешма-мемориал, в град Сливо поле, област Русе
 местност
информация

Почивен комплекс „ Орехите-Божичен "  разполага с най голяма база места по поречието на река"Русенски лом".В него се включват хотелите : „семейна къща Орехите", „Парк – Център Божения" и „Къщи за гости-червена и зелена „ . Общата леглова база е от 65 места .Комплексът разполага с 2 басейна,3 механи ,ресторант , лятна градина и  барбекю в всяка от къщите.

Всяка къща предоставя на своите гости пакет от услуги ,съобразени с  всеки вкус и желание.

Семейна къща –Орехите е разположена в гориста местност на площ 2 дка. Непосредствената близост до природата дава възможност за пряк контакт на гостите с невероятната флора и фауна . Част от  стаите на хотела разполагат с тераси с пряк изглед към гората. Целодневно там се наблюдават диви птици и животни . Големият басейн и лятна  градина създават условия за весели вечери и дни с приятели и семейство.Механата на хотела е изградена в старинна къща , в която е акцентирано върху бита на местното население от преди 120 години.

Парк –център Божения  е разположен на една от най-красивите тераси  по поречието на река Русенски Лом. На ръба на 80 метрова скала с 180 градуса панорама към реката , нашите гости изживяват усещането за свобода и контакт с космоса. Високия лукс и удобството във всяка една стая ,  дава възможност да се чувствате комфортно и спокойно през Вашият престой. Хотелът разполага с голям ресторант,  в който радва своите гости с невероятни български гозби. Басейнът и летния бар ще направят Вашата почивка прохладна и пълноценна.Хотелът  разполага с конферентна зала с 20 места.

Къщите за гости „Червена и Зелена „ са самостоятелно изградени къщи ,обособени с механа , голяма външна тераса с барбекю и кухненски кът,подходящи за самостоятелно настаняване на цяла група до 22 места. С пряка видимост към гористата местност и в близост до центъра на селото , тя е с перфектно разположение - удобно и практично.

Целият комплекс   „Орехите-Божичен" е разположен в най-стратегическия регион ,на еднакво разстояние от всички туристически обекти по поречието на река Русенски Лом.Културните и исторически  обекти  са само част от забележителностите ,които можете да посетите.

На разстояние 3  км. от Ивановски скални църкви,  Басарбовски скален манастир, Пещерата „Орлова Чука", "Средновековен град Червен" и на 17 км. от гр.Русе,  Вие ще намерите спокойствие  и удоволствие ,  че  сте част от Българската история и култура.

Почивен комплекс "ОРЕХИТЕ" е разположен на 18 км от град Русе в близост до река Русенски Лом. На териоториата му има 8 хотелски стаи, с по 2 места всяка,самостоятелен санитарен възел,кабелна телевизия,басейн, бар, магазин за хранителни стоки,голяма тревна площ за игри и занимания сред прекрасната природа, предоставяща комфорт за Вашата почивка,както и винаги услужлив персонал, готов да направи почивката ви незабравима.Комплексът предлага различни варианти за отдаване на хотелската база: дневни ,седмични и дългосрочни.Тук може да направите своя уикенд със семейството на тишина и спокойствие в пълен релакс и контакт с природата.Също така комплекса дава възможност да изкарате незабравима вечер с голяма компания във веселие и игри край басеина или до камината в механата. За резервации моля свържете се с нас тук или на нашите телефони: 08116/22-32 , 0876 22-82-65 , 0877 84-40-62 ,0893 34 83 51, 0893 57 71 67; също така пишете и на нашия email: orehite@abv.bg.
Комплексът е съчетал старинната българска архитектура и съвременния лукс като съчетанието между двата стила създава уют и спокойствие. Село Божичен е известно с невероятната си природа. В множество завои, врязана в дебелия пласт варовик, реката лениво лъкатуши сред гори, скали и ливади. Между високите отвесни скали в закътаните долини се е съхранил богат и разнообразен биологичен свят . Най-ценната отличителна черта на природата са нейната девственост, липсата на индустрия, отрови и химикали, запазеният животински свят. Това е една малка вселена, почти неоткрита още от човека .А какво да кажем за цветята? Особено през пролетта, когато цъфнат люляците, селището се превръща в един цветен ухаещ килим .
Регионът е характерен с богати на дивеч ловни полета, природни и културно - исторически забележителности.
По тези места са живели траките. Римляните са се настанили по тези земи през I в. От Римския период са запазени останки от три римско-византийски крепости. По-късно българите издигнали в непристъпните скали градища срещу враждебните набези. В цялата Долина средновековните килии, образуващи често цели манастирски комплекси, и църквите наброяват над 250.
В близост до селището се намира Археологически резерват "Скални църкви", с. Иваново, обхващащ и скалния манастир "Св. Архангел Михаил". Запазените до днес стенописи в шест църкви и параклиси са най-значимото съхранило се достижение на българското средновековно изкуство през XIV в. Стенописите в църквата "Света Богородица" са включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Стените и таванът са изцяло покрити с икони. Останалите църкви със запазени стенописи се намират на другия бряг на р. Русенски Лом. Там могат да се видят стенописи от XII-XIII в. , скален гроб, запазен кът за писане.
До скалните църкви в Иваново може да се стигне с лек автомобил. Има и туристически пътеки за пешеходен туризъм, които са означени с маркировка.
На 10 минути път от Божичен се намира археологически резерват "Средновековен град Червен",непосредствено до едноименното с. Червен. Тук може да се види най-добре запазената средновековна кула в България, както и укрепен подземен извор за черпене на вода при обсада. Запазени са основите на болярския дворец, а срещу него са останките от църквата на Доростоло-Червенския митрополит. В древната крепост има общо 13 църкви.
В близост се намира една от най-интересните пещери в България-Орлова чука. В пещерните галерии пред погледа се редят каменни феерии, сътворени сякаш от магьосници, на които не е липсвало въображение. Сталактити, сталагмити, сталактони, гради(ени от милиарди капки през хилядите години, са главните колони на тази неръкотворна архитектура. Пещерата е обитавана от около 10 000 прилепа.
В непосредствена близост до с.Божичен се намира прочутият манастир "Св. Димитър Басарбовски",който е изсечен в скалите . Той също е туристическа атракция, както и водещите към него маршрути и екопътеки..
Девствената природа, запазена от прохладата на пещерите, Ви предоставя възможността да се насладите и да прекарате няколко незабравими дни сред нея. Старото селище винаги е носило и запазва духа на България.

 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com