Туризъм, забележителности и бизнес

Къщи Широка лъка, Филтер  

Къща за гoсти Филтер в Широка лъка, хотели, вили под наем

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Софийски регион, хотели, къщи, вили за гости, наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Къщи Широка лъка, Филтер
категория :: Настаняване | Къщи   област :: Смолян, хотели, къщи, вили за гости, под наем

адрес: Къща за гости Филтер се намира в Широка лъка, област Смолян

телефони: 03030/2372; 0886 946 310 ; 0887 787 146 ;
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    web: http://www.shiroka-luka.eu/contact.php

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : **** макс.цена : ****
за контакт : Мария Терзийска


 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
 местност
информация

Широка Лъка

Районът на Широка лъка спада към високопланинската област на България и обхваща най-високата част на Родопите - Переликския масив. Селото се намира на 24 км. от областния център Смолян, на 22 км. от град Девин, на 24 км. от град Чепеларе и на 11 км. от известния високопланински курорт Пампорово. Широка лъка е характерна с архитектурата си, с къщите, определени към типа "голяма родопска къща". В тях се чувства влиянието на италианския ренесанс, което се изразява в стремежа към по-изискана и симетрично развита фасада. Тук са запазени цялостни архитектурни ансамбли, поради които селото е обявено за единствения в България по рода си архитектурно-фолклорен и етнографски резерват.

Близо до църквата "Света Богородица" има два красиви сводести моста, които са ценни паметници на строителното изкуство. Музейната сбирка в Широка лъка характеризира в общ план подредбата на родопската къща през миналото столетие. Интересно е построяването на църквата в Широка лъка през 1834 година, което е едно историческо събитие. Обектът е завършен на 38 дни. За оформянето на вътрешния облик на черквата е извикан Димитър Зограф - брата на всеизвестния Захари Зограф.

Песпонеделник е типичен и оригинален широколъшки празник, остатък от древни тракийски племена, когато са се почитали езическите божества. Песпонеделник е една изключителна народна традиция в живота на широколъчани. Празникът се провежда всяка зима, винаги на първата неделя на месец Март. Националното училище за фолклорни изкуства е изградено през 1971 година. Училището вече заема главно място в духовното развитие на българите. Вече 917 завършили училището са взели изкуството като своя съдба. Голяма част от тях продължават своя професионален път във фолклорните ансамбли в цялата страна.

За къщата

Къща за гости „Филтер” с. Широка лъка предлага 4 стаи, от които 2 триместни и 2 четириместни, като всяка разполага със самостоятелен санитарен възел и телевизор. Една от стаите има тераса, от която се открива панорамен изглед на цялото село и заобикалящата го живописна природа. За общо ползване от всички гости има напълно оборудвана кухня и механа, обзаведена в типичен родопски стил и разполагаща с атрактивна камина, на която по предварителна заявка ще Ви бъде приготвено чеверме. Има и осигурени паркоместа, както и безплатна WiFi връзка. Къщата е подходяща за компании от 8 до 14 човека, търсещи спокойствие, чист въздух, красива природа и уникални забележителности.

Заповядайте при нас през лятото за да се отдадете на пълен релакс далеч от градския шум и горещини, за да прекарате почивните дни с приятелите и семейството си в уюта на тази родопска къща в сърцето на планината- уникалното селце Широка лъка! Заповядайте през зимата, за да се посветите на зимните спортове в Пампорово - само на 12км., можете да ползвате услугите на квалифициран ски-учител. Насладeте се на чудната зимна картина, която представлява селото през този сезон! Елате и вижте красивата пролет и пленяващата есен в Широка лъка! На разположение са всички туристически маршрути в перелишкия дял на Родопите, както и планински водач. Предлагаме също off-road туризъм. Ще ви разходим с джипове по високопланински пътища сред природата, където можем да ви направим и пикник с барбекю. Организираме и пейнтбол игри за групи до 10 човека. Елате когато желаете и толкова ще ви хареса, че ще искате да се връщате отново и отново!

За организирани групи и за наемане на къщата за по дълъг период от време се прави отстъпка от цената на нощувката.

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com