Туризъм, забележителности и бизнес

Хотел-къща за гости "Астра" град-музей Копривщица  
област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Търговище, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Хотел-къща за гости "Астра" град-музей Копривщица
категория :: Настаняване | Хотели   област :: Софийски регион, хотели, къщи, вили за гости, наем

адрес: Град-музей Копривщица област София Бул. "Х.Н Палавеев" N11

телефони: 07184/20 33; 0889 797 628,0896 644 330
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    web: http://www.hotelastra.org

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : 40 лв. макс.цена : 60 лв.

наляво
наляво
надясно
надясно

 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
 местност
информация

 

Ние отворихме вратите на семеен хотел
"АСТРА" през Август 1995 г.
От тогава до днес  се стремим да задоволим високите
изисквания на нашите гости и да подобряваме
постоянно нивото и качеството на услугите.
Най-добрата реклама за нас са постоянните ни клиенти
от цял свят. Нашата цел е да дадем на гостите ни
всичко, от което те се нуждаят за пълноценната си почивка.
Важно условие за това е удобното разположение на
хотела ни в живописната част на същинска Копривщица.
Кристално-чистият въздух и климатът на Сърнена
Средна гора, тишината и спокойствието в този архитектурен
резерват са предпоставки, с които ние превъзхождаме
конкурентите си.
 
Капацитет 14 места разпределени в
·         Апартамент - 60 лв.
·         Стая с две легла (спалня) - 40 лв.
 
 Защо при нас в град-музей Копривщица?
 
ОТКРИЙТЕ АРХИТЕКТУРНИЯ И ЕКОЛОГИЧЕН РАЙ
 
            Неповторима по своята хубост природа, щедро даряваща жизнени сили, съхранена през вековете история, уникални паметници на културата - всичко това гостоприемна Копривщица предлага целогодишно на своите гости.
Живописно разположен сред най-високите върхове на Средна гора в котловина на 1060м. надморска височина, старинният град е огряван от топлото планинско слънце и освежаван от прохладата на гъстите букови и борови гори. Обширните, тучни пасбища с кристално чиста и студена вода, дават храна на големи стада, отглеждани от грижливи стопани.
На това надарено с природна красота място е създадено селище, съперничещо по своето очарование с творението на природата. Тук, будните жители на град Копривщица са превърнали всяко свое дело във велика история, всеки свой дом в образец на Българската Възрожденска архитектура.
Градът-музей е запазил 15 паметници на културата с национално значение, стотици старинни къщи, високи каменни зидове и гиздави дървени порти, многобройни сводести мостове, чешми и застлани с калдъръм улички.Историята в Копривщица в жива и възпявана в песните от богатия български фолклор.
Всяка година в средата на месец август, градът посреща фолклони състави от цяла България, за да покаже красотата и здравите корени на българската традиция.
 
ТРАДИЦИИ ДО КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ДОКОСНЕТЕ!
            Сръчните ръце на копривщенските майстори са сътворили чудеса от дърво и камък, талантът на копривщенката е изтъкан в нишките на пъстроцветните черги. Красотата е в основата на всичко създадено в Копривщица. Благодарение на доходните си занаяти, заможните копривщенци изграждали една от друга по-хубави къщи, боядисвали ги в синьо, жълто, керемидено червено, изписвали ги с екзотични пейзажи, украсявали ги с богата дърворезба.
В изграждането на Копривщица вземат участие не само местните майстори, но и дошли от Пловдив, Самоков, Одрин и други градове строители, дърворезбари, живописци. Създават се оригинални архитектурни ансамбли от чардаклиите къщи, чешми и дървените порти. Чешмите са украсени с декоративни елементи и всяка носи свое собствено име. Портите, високи и тежки, са ненадминати по своята изработка.
Двете църкви в града “Успение Богородично” и “Свети Никола” са хранителки на християнската вяра и наследници на националната идентичност.
Много творчество е събрано и в изработваните от копривщенската жена китеници, шарени черги, плъсти, кебета, пояси, пъстри чорапи, които са потегляли за продан из далечните пазари на Мала Азия.
Отличаваща се с елегантност в стила на обличане, копривщенката е украсявала своето облекло с красиви кенета, изработвани от копринени конци на основата на конски косъм.
Облеклото в Копривщица е било предимно, смесица между азиатските и европейските традиции.
 Добре облечена, в хубав дом, копривщенската домакиня е отлична кулинарка.Кухнята в Копривщица е на базата на основния поминък в града, скотовъдството. Ястията са били приготвяни предимно от овче и телешко месо. В стопанските помещения са се изсушавали луканки, суджуци, пастърми, етреници. В пещите са се изпичали копривщенски тутманици. Поднасяни на масата с гъсто овче кисело мляко. Лечебна сила под формата на сладко удоволствие, е медът от борови шишарки, истинска гордост за копривщенката. 
В Копривщица времето не погубва нищо. Времето вярно пази своите традиции. Спомнете си песента на Каравелова 'Хубава си моя горо'....
 
ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ НА ГЕРОИЧНАTA ИСТОРИЯ

В далечното средновековие, когато турските нашественици навлизат в  земите на България и през 1393г. завземат нейната столица Търново, много от търновските боляри, заедно със своите стада, крепостни селяни, прислуга и движимо имущество, се изтеглят към незавладените още земи на югозапад през Стара планина, за да изберат отдалечената и непроходима Централна Средна гора за свой нов дом.
            Непокорните и предприемчиви жители издигат икономическото благосъстояние на своя град, развиват скотовъдството, занаятите и търговията.
            Въпреки опожаряванията и ограбванията от кърджалиите, населението на Копривщица оцелява и продължава своя път към светлата епоха на Българското възраждане, когато духовното израстване на града го превръща в просветен център, в шедьовър на възрожденската архитектура, в искра, запалила огъня на националноосвободителното движение.
        В Копривщица през 1837г. отваря врати второто взаимно училище в България, а през 1846г. е създадено първото в страната класно училище. В града е кипяла активна творческа дейност, оставила трайни следи в културното наследство на България.
         В Копривщица на 20-ти Април 1876г. на Калъчевия мост, наречен от историята “Моста на първата пушка” е изстрелян първият куршум срещу турския поробител. С бунтовен звън църковните камбани известили обявяването на Априлското въстание. Копривщица прави първата стъпка по славния път на освобождението.
         В свободна България, градът продължава своето развитие. Копривщица не загубва будния дух, откликва на всяко едно събитие, ражда таланти, строи нови паметници на културата. Затова през 1952г. Копривщица е обявена за град-музей, от 1971г. е архитектурен и исторически резерват с международно значение и за селище на международен туризъм.
УЛИЦА НА ЗАНАЯТИТЕ
Открита с финансовата помощ на програма PHARE – Партньорство, Микропроекти
 
            Вие желаете да откриете богатството на възрожденските традиции, да се докоснете до изяществото на старите занаяти, да преоткриете таланта си изработвайки с помощта на опитните майстори желано от Вас изделие…..?
 
Улицата на занаятите е мястото, където всичко това може да стане реалност.
 
Тъкачество, изработка на плъсти, плетене на една кука, рисуване на глинено гърненце и дърворезба, са занаятите, които ви очакват.
 
Съчетавайки спокойствието на Вашата ваканция с възможността да обогатите културата и способностите си, Вие ще почувствате пълно удовлетворение от прекараното във Възрожденска Копривщица време.
 
        Вие ще си тръгнете не само с незабравими спомени, но и ще отнесете със себе си неповторимо и изработено от самите Вас сувенирно изделие.
 
ЗА ВАШАТА АКТИВНА ВАКАНЦИЯ
В Копривщица има не само какво да видите, но и какво да правите Вие самите. 
Чистият въздух, студената планинска вода, ароматът на смола от зелените борови гори ще Ви дарят с повече от своята магическа сила, ако поемете с раница на гръб по планинските маршрути на Средна гора. Сам, с приятели, със семейството си  Вие лесно и сигурно ще изминете пътеките през местността “Войводенец”, ще се насладите на панорамната гледка от върха “Гергъовден”, ще похапнете на пикник близо до изворна вода. А защо да не изкачите връх Богдан, издигащ се на 1604 метра надморска височина? Върхът е идеално място за Вашата среща с природата.
            Планински водач ще бъде до Вас, ако Вие все още сте неопитен в подобни преходи. 
            Ако сте в Копривщица през лятото, не пропускайте да си наберете от лечебните билки. Чудесен природен дар са и ароматните горски ягоди и малини, които може да откриете през месец юли. 
            Ако следвате маркировката (жълто-черно-жълто) ще имате възможност да обиколите града и се насладите на природната красота. За вас са маркирани три пешеходни маршрута в околностите на града.
            Изненади очакват и любителите на спорта.
            За децата обичащи да творят, специални глинени гърненца очакват да бъдат изписани и превърнати в чудесен сувенир.
            За желаещите да изпробват своето умение в дърворезба, тъкачество или плетене на дантела – най-добрите майстори ще Ви разкрият тънкостите на своя занаят. 
 
          ЕЛАТЕ В КОПРИВЩИЦА И ПРЕВЪРНЕТЕ СВОЯТА ПОЧИВКА В ПРИЯТНО РАЗВЛЕЧЕНИЕ!
 Пешеходни маршрути:
     1.      Площад 20-ти Април – Паметник Георги Бенковски – Тракийски могили – Белият камък – Хотел Копривщица – Площад 20-ти Април
     2.      Площад 20-ти Април – Бяла река –Гергъовден– Косъово дере – църква Св.Николай – Братска могила – Площад 20-ти Април
    3.  Площад 20-ти април –Доганова улица–Войводенец (местност на националния събор)– Маджаров парк –църква Успение Богородично– Площад 20-ти Април
 
Град-музей Копривщица се намира на границата на областите Софийска,Пазарджишка и Пловдивска.Възможностите за туризъм и забележителностите в тези области може да разгледате през следните линкове.
В близост са градовете свързани с Българска история Клисура,Сопот,Карлово,Калофер,Стрелча,Панагюрище,Съединение,Перущица,Пещера,Батак.
Редакцията препоръчва на всеки Българин поне веднъж в живота си да посети тези места.

 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com