Туризъм, забележителности и бизнес

Къща за гости “БАЩИН КЪТ” град-музей Копривщица  
област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Стара Загора, хотели, къщи, вили за гости,под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Къща за гости “БАЩИН КЪТ” град-музей Копривщица
категория :: Настаняване | Къщи   област :: Софийски регион, хотели, къщи, вили за гости, наем

адрес: Град-музей Копривщица, ул. “Петко Кълев” № 8

телефони: 07184 21 13 ; 0887 805 735 / 0878 805 7350
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : 25 лв. макс.цена : 40 лв

наляво
наляво
надясно
надясно

 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
 местност
информация

Самостоятелни стаи “БАЩИН КЪТ” град-музей Копривщица е комплекс от хармонично съчетани 4 стаи, с общ капацитет от 10 легла. На разположение на гостите е битова трапезария с капацитет от 12 места, оборудвана с готварска печка, микровълнова фурна, скара, барбекю, хладилник, цветен телевизор и стерео уредба. Всяка от стаите е с цветен телевизор и кабелна телевизия, а цялостното обзавеждане е подчинено на типичния за Копривщица възрожденски стил - мебели от масивно дърво, докоснато от ръцете на най-известните копривщенски майстори.

Отоплението в “БАЩИН КЪТ” е гарантирано през цялата година с локално парно, оборудвано с модерна UPS-система, която осигурява работата на топлинната инсталация /в т.ч. и топлата вода/, дори при липса на електрически ток.

СТАЯ № 1

Двойна спалня

самостоятелен санитарен възел

СТАЯ № 2

Три единични легла, които при необходимост се трансформират в двойна спалня с едно единично легло

самостоятелен санитарен възел

Стая № 3  и  Стая № 4

се намират на самостоятелен етаж и са с общ санитарен възел СТАЯ № 3

Двойна спалня и един разтегателен фотьойл

Дървеният таван в тази стая допълва интериора в типичен копривщенски стил

В стаите, в специално подготвени книжки, е предоставена богата актуална информация за музеите, транспорта, заведенията за хранене, развлекателните клубове в града и много-много други.

СТАЯ № 4

Две единични легла, които при необходимост се трансформират в двойна спалня

Гардеробите са изградени в автентичен копривщенски стил като вградени долапи и са в унисон с декоративните дървени решетки и копривщенския кован таван. “БАЩИН КЪТ” разполага с компактен двор, който на фона на изградената в старинен стил копривщенска чешма внася спокойствие, уют и топлина.

Експозицията, оформена в няколко малки кътчета, предоставя на гостите информация за историята и миналото на града, бита и поминъка на копривщенци, интересни данни за етимологията на името на града, исторически факти и бележки за героите на Копривщица.

Част от експозицията са символите на Априлското въстание - Черешовото топче, Байрака и Револвера, буренцето за винце, развързвало езиците на Хаджи Генчо и Дядо Либен, както и дървеното корито, в което е месена кайма за прочутите копривщенски наденици, прославили се във време оно по цялата турска империя.

Особено внимание е отделено на живота и делото на Георги Бенковски, Тодор Каблешков, Любен Каравелов и Димчо Дебелянов.

Тук, на двора, под големите фенери, заобиколен от множеството икебани, слушайки стиховете на Димчо Дебелянов, четейки “Кървавото писмо” на Тодор Каблешков и “Обичам те мое мило Отечество” на Любен Каравелов, пренесен във възрожденската копривщенска архитектура, човек се връща години назад, отморява, откъснат от ежедневието и се зарежда с енергия за утрешния ден.

Невероятната гледка, която се открива пред посетителите на “БАЩИН КЪТ”, поседнали около кръглите маси, под огромните чадъри, поражда чувствo на гордост и възхищение от това, че са БЪЛГАРИ.

Град-музей Копривщица се намира на границата на областите Софийска,Пазарджишка и Пловдивска.Възможностите за туризъм и забележителностите в тези области може да разгледате през следните линкове.

http://www.hoteli-tourism.com/places/provinces/29/област%20Пазарджик

http://www.hoteli-tourism.com/places/provinces/2/област%20Пловдив

В близост са градовете свързани с Българска история Клисура,Сопот,Карлово,Калофер,Стрелча,Панагюрище,Съединение,Перущица,Пещера,Батак

 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com