Туризъм, забележителности и бизнес

Конен туризъм-маршрути в Калоферски балкан Калофер  

Конен туризъм в Стара планина, разходка на кон около Калофер, Карлово, Сопот, Павел Баня. Коне под наем в Калофер, екотуризъм на Паниците, екопътека Бяла река

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Кърджали, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Конен туризъм-маршрути в Калоферски балкан Калофер
категория :: Забавления | Кетъринг   област :: Пловдив, хотели, къщи, вили за гости

адрес: България-Град Калофер на местността Паниците в Стара планина.

телефони: 0886 90 80 71, 0878 342 203, 0896 84 76 51
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    

видове туризъм:
планински, еко

мин.цена : **** макс.цена : ****


 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
 местност
информация

 Конен туризъм в Калофер национален парк "Централен Балкан" в Стара планина връх Ботев.

 За нощувки на отдих ВИ предлагаме къща за гости "Калофер" www.balkanibg.com за контакт Христо Чипев 0886 815 721. Главен редактор на списание и интернет портали "Туризъм и бизнес"

В района на Калофер имате възможност и да пояздите кон, както това е направил Калифер войвода при основаването на града.

Легендата разказва как след като не успял да се справи с непокорният Калифер войвода и неговата дружина, турският султан със специален ферман му дал възможността да основе селище с независим статут, в замяна на което войводата да охранява прохода „Стражата” и да не напада турските кервани.
Калифер приел предложението с условието към селището да му се даде и територия, която той ще обходи на кон за два дни. Когато дошъл деня за определяне на територията, Калифер изпратил свои хора на определени места по трасето с отпочинали силни коне, така че да има възможност в постоянен галоп с няколко смени на конете да обходи възможно по голямо землище. Така градът се сдобил с огромна площ, което и до днес пази спомена за онази прочута езда на войводата.

Днес 400 години по късно имате възможността да се насладите на красивата природа в землището на Калофер и то от седлото на кон, както това е правил основателя на града, избирайки един от следните маршрути.

Маршрут "Малкото манастирче"- 2 ч. 
Маршрута тръгва от м. Паниците, минава през м. Параджишка поляна, от където се открива прекрасна гледка към Национален парк Централен Балкан и навлиза във вековна букова гора - "Манастирската кория", където се намира и Малкото манастирче. От двора на манастирчето се открива разкошна панорама към долината на Бяла река. След кратка почивка се тръгва обратно към Паниците. Продължителноста на този маршрут е 2 часа и не е необходима по-специална подготовка и екипировка. Маршрута се предлага целогодишно. Може да оставите вашия автомобил на Паниците, където има предвидено място за това.

Цената е 15 лв. на кон. За контакт Пейо Недялков   Тел: 0878154707

Маршрут "Двата бука"- 4,5ч. 
Маршрута тръгва от м. Паниците минава през м. "Заногата", където екстремно се преудолява денивелация от 500 м. и се открива гледка към долината на река Тунджа и резерват "Джендема". След около 2 часа се стига до най-високата точка на маршрута - "Двата бука", старо хайдушко сборище, от където се разкрива смайваща гледка. На мястото има стара чешма и кът за отдих, където при Ваше желание може да се устрои и пикник. След почивката се тръгва надолу през м."Червенковец" и "Бряза", за да се върните на "Паниците". Продължителноста на този маршрут е 5 часа и се изисква по добра подготовка в ездата и добра екиперовка, тъй като се стига на 1200 м.н.в. Маршрута се предлага целогодишно. Може да оставите вашия автомобил на Паниците, където има предвидено място за това.

Цената е 30 лв. на кон. За контакт Пейо Недялков   Тел: 0878154707

Маршрут "Заслон Ботев"двудневен 
Маршрута е изцяло в Национален парк Централен Балкан и тръгва от м. Паниците, минава през м. "Параджика", където пред Вас се разкрива смайваща гледка към резерват "Джендема". Следва преминаване през вековна букова гора и изкачване до 1450 м.н.в., където се намират хижа "Рай" и "Райското пръскало"- най високият водопад на Балканите. След кратка почивка продължавате към "Баш мандра" и заслон "Ботев". Заслона се намира на билото в подножието на връх "Ботев" и там се нощува. На другият ден по различен маршрут през връх "Ботев" и "Парджишки чал" се връщате на Паниците. Продължителноста на този маршрут е 2 дни и се изисква по добра подготовка в ездата и добра планиска екиперовка. Нощувката на заслона е на цена от 7,50 лв., а където предлагат и храна. По предварителна заявка може да бъде осигурена храна за двата дни. Маршрута се предлага от месец Юни до месец Октомври.Може да оставите вашия автомобил на Паниците, където има предвидено място за това.

Цената е 60 лв. на кон. За групи от 4 до 6 човека се прави отстъпка от 5 лв. на човек. За контакт Пейо Недялков   Тел: 0878154707

Маршрут "Кадемлийски водопад"- тридневен 
Маршрута е изцяло в Национален парк Централен Балкан и тръгва от м. Паниците, минава през м. "Параджика", където пред Вас се разкрива смайваща гледка към резерват "Джендема". Следва преминаване през вековна букова гора и изкачване до 1450 м.н.в.където се намират хижа "Рай" и "Райското пръскало"- най високият водопад на Балканите. След кратка почивка продължавате към "Баш мандра" и заслон "Ботев". Заслона се намира на билото в подножието на връх "Ботев" и там се нощува първата вечер. На другият ден през връх "Ботев" и м. "Смесите" се стига до един от най- атрактивните водопади в Национален парк Централен Балкан- Кадемлийски водопад. Маршрута за деня приключва с пристигането на хижа "Триглав", която е разположена в подножието на вторият по височина връх в Парка - "Триглав". На следващият ден с преход през село Тъжа и м. "Аламанското" тридневният тур завършва на Паниците. Продължителноста на този маршрут е 3 дни и се изисква много добра подготовка в ездата и добра планиска екиперовка. Нощувката на заслона и хижата е на цена от 7,50 лв., където се предлага и храна. По предварителна заявка може да се осигури храна за трите дни. Маршрута се предлага от месец Юни до месец Октомври. Може да оставите вашия автомобил на Паниците, където има предвидено място за това.

Цената е 90 лв. на кон. За групи от 4 до 6 човека се прави отстъпка от 5 лв. на човек. За контакт Пейо Недялков   Тел: 0878154707

 Забележка: Добре е резервациите да се правят минимум 2-3 дни по рано.

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com