Туризъм, забележителности и бизнес

Къщи за гости Белоградчик. Елена  

Къщи за гости, вили под наем, хотели Белоградчик. Къща за гости Елена в Белоградчик

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Софийски регион, хотели, къщи, вили за гости, наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Къщи за гости Белоградчик. Елена
категория :: Настаняване | Къщи   област :: Видин, хотели, къщи, вили за гости

адрес: България-Къща за гости „ЕЛЕНА” се намира в град Белоградчик П.К. 3900, ул. „Трети март“ №22, област Видин

телефони: 0886/57-29-18
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    web: http://www.belogradchik-elena.com

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : **** макс.цена : ****
за контакт : Иван Иванов

наляво
наляво
надясно
надясно

 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
Алботински скален манастир село Раброво край Видин
Белоградчишки скали град Белоградчик,
Белоградчишки скали и крепост град Белоградчик,
Библиотеката на Пазвантоглу в град Видин,
Биосферен резерват Чупрене област Видин,
Градската градина в град Видин край река Дунав,
Добридолски манастир "Света Троица" гр.Видин-Лом,
Изворски манастир Успение Богородично край Видин,
Исторически музей в град Видин край река Дунав,
Исторически музей град Белоградчик,
Катедрален храм "Свети Димитър"област Видин,
Килийно Училище с.Рабиша, община Белоградчик,
Крепост "Баба Вида" град Видин,
Кръстата казарма в град Видин край река Дунав,
Манастир с. Извор в Община Димово, Област Видин,
Местността Анище край град Белоградчик, обл. Видин,
Местността Чернока, южно от крепостта Калето ,
Музей "Конака" град Видин,
Музей крепост "Баба Вида" град Видин,
Обсерватория в град Белоградчик-България,
Палата на Видинската митрополия в град Видин,
Пановата Къща – Исторически Музей град Белоградчик,
Пещера Козарника, община Димово, област Видин,
Пещера Магурата с.Рабиша край гр.Белоградчик,
Праисторически рисунки в пещерата Магурата,
Природонаучен Музей в град Белоградчик, обл. Видин,
Раковишки манастир Света Троица край град Видин,
Римска крепост Кастра Мартис гр.Кула обл.Видин,
Синагога – град Видин,
Стамбул порта град Видин,
Художествена Галерия в град Белоградчик, обл.Видин,
Художествена галерия Никола Петков в град Видин,
Църква "Света Петка",
Църква “Св. Св. Кирил и Методи” край Белоградчик,
Църква “Света Троица” край град Белоградчик,
Църква “Свети Георги” в град Белоградчик,
Църква “Свети Пророк Илия” край град Белоградчик,
Църква “Свето Възнесение Христово”край Белоградчик,
Църква “Свето Възнесение Христово”общ. Белоградчик,
Църква „Св. Николай” в град Видин край река Дунав,
Църква „Св. Петка” в град Видин край река Дунав
 местност
информация

  Къща за гости ЕЛЕНА в град Белоградчик

 Белоградчик е малък град в област Видин, Северозападна България.Градът е живописно разположен в западната част на Стара планина, в югозападното подножие на Белоградчишкия венец.Белоградчик се намира на 185 км северозападно от столицата София, на 70 км северозападно от гр. Монтана и от 50 км югозападно от областния център Видин.Град Белоградчик е ограден от причудливи скални образувания и от уникалната Белоградчишка крепост.Празникът на града е на Петровден.
 Начини за предвижване до градът:
 
1. София – магистрала „Хемус“- проход Витиния – Враца – Монтана – Белоградчик (215км).
 
    2. София – проход Петрохан – Монтана – Белоградчик (185км).
 
    3. София – проход Петрохан – с. Долни Лом – Белоградчик (167км).
 С лек автомобил пътуването е около 3 часа, с автобус (една линия всеки ден) – около 4 часа. С влак се пътува до гара Орешец (на 11 км. от Белоградчик). Придвижването до града се извършва с таксита или автобус.
 
 Къща за гости „Елена“ се намира в „Кале махала“ на ул. „Трети март“ № 22 в близост до крепостта „Калето“.Общият капацитет на къщата е 9 места.Къщата разполага с 3 стаи.
 “ Жълтата“ стая е двойна стая оборудвана със спалня, фотьойл, огледало, шкафчета и гардероб. „Зелената стая“ е тройна стая състояща се от една спалня и едно единично легло, оборудвана с огледало, шкафчета и огледало.“ Кафявата стая“ е перлата на къщата. Тя е двойна стая състояща се от една спалня , разтегаем диван, разтегаема масичка , огледало, шкафчета и гардероб. При необходимост диванът може да се разгъне и да се ползва. „Жълтата“ и „Зелената“ стаи са с общ санитарен възел, а „Кафявата“ стая е със собствен такъв.
 Стаите са удобни и предразполагащи към тиха и спокойна почивка.За вашия уют и комфорт като сме подсигурили във всяка стая: LCD телевизори с кабелна телевизия, климатик и безжичен интернет достъп. От просторния двор на къщата се разкрива чудесна гледка към гламата и телевизионната кула над града и скалата „Кукувица“.
 На разположение на клиентите е и чудесната ни трапезария (гордостта на собствениците) оборудвана с една просторна маса, страхотни пейки за сядане, LCD телевизор с цифрова телевизия и не на последно място очарователната ни камина, позволяваща приготвянето на страхотни глезотии на жар през зимата.На разположение на гостите е и кухня оборудвана с: хладилник, кафе-машина и микровълнова фурна.
 За летните дни и нощи сме сътворили специално за вас една уникална дървена беседка. Спокойно може да се полюбувате на чистия белоградчики въздух и тишина, да си похапнете вкусничко от приготвената от вас скара на подвижното барбекю в двора.
 Автомобилите на гостите могат да бъдат паркирани непосредствено пред къщата.
 
Цени на къща за гости Елена:
 Целогодишно (от 01.01 до 31.12)
 Единична стая – 30лв. (спалня)
 Двойна стая – 40лв.
 Тройна стая – 60лв.
 Цялата къща – 170лв. (7+2 души)
 Деца до 7 годишна възраст – безплатно
 
За предварителна резервация е необходима предплата в размер на договорената със собственика сума.
 
   Забележителности и развлечения в района на къща Елена:
 Благоустроен и приветлив, Белоградчик е сред атрактивните туристически обекти на България. Предлага възможности за излетен, пещерен и конгресен туризъм, алпинизъм, лов и риболов, спорт и астрономически наблюдения.
      
-Белоградчишки скали-Белоградчишките скали са уникални скални образувания, разположени в западния Предбалкан и обхващат район дълъг 30 км. и широк 15 км. Скалната верига започва от връх Ведерник (1124 м) със скалните групи край с. Граничак и с. Дъбравка (внушителният Борич) и завършва при с. Белотинци със скалната група Сто овце. Този възхитителен природен феномен е изваян от стичащата се дъждовна вода и ветровете в продължение на около 200 милиона години, превръщайки безформения камък в скулптури наподобяващи митични същества, човешки силуети, животни и птици.
       -Белоградчишката крепост-Между недостъпните и стръмни скали южно от града се издига Белоградчишката крепост „Калето“. Тя е една от най-добре запазените крепости в страната. Строена е през вековете и носи отпечатъка на римляни, византийци, българи и турци. Използвана е естествената непристъпност на скалите, което значително улеснило строителството. Издигнати са само две стени от северозапад и югоизток. Другите два скални масива, обгърнали крепостта, са високи от 80 до 100 метра.
       -Исторически музей-Историческият музей в град Белоградчик е основан през 1970г. и се помещава в „Пановата къща“ – образец на западно българската възрожденска архитектура. Този паметник на културата е построен през 1810г. и е запазил възрожденския си лик и до днес. Експозицията в музея е посветена на Османския период и Възраждането и отразява развитието на занаяти като златарство, дърворезбарство, абаджийство, терзийство, мутафчийство, грънчарство, медникарство. Основният фонд включва над 6000 експоната.
       -Природонаучен музей-В града функционира единствения природонаучен музей в Северозападна България. В малкия природонаучен музей на Белоградчик са поместени 520 експоната, а фонда разполага с още 2500 (общо 3000) експоната от най-атрактивната част на фауната и флората в Северозападна България. Скален орел, синята гарга, лешояд, забулена сова, черен щъркел, сокол, дива свиня, сънливец, сърна, елен, видрата, златката, лисица, вълк, сухоземнa костенуркa са само малка част от богатата колекция на музея.
       -Астрономическа обсерватория
       -Художествена галерия-Художествената галерия на Белоградчик е открита през 1983г и разполага с над 180 платна – графика и живопис, част от тях рисувани на ежегодно провеждащите се в Белоградчик и околностите му пленери по живопис. Сред тях са оргинални произведения на Владимир Димитров-Майстора, Светлин Русев ,Стоян Венев, Иван Христов, Йоан Левиев, Бахит Бапишев и др.
       -Джамия "Хаджи Хюсеин"-Джамията “Хаджи Хюсеин” е паметник с местно значение. Построена през 1751г., тя е забележителна с българската си дърворезба. Това е единствената джамия в страната с таван от българска дърворезба изработена от майстор Стойне. В момента е в процес на реставрация.
       -Пещера "Магурата"-Перлата в короната е пещера „Магура“. Намира се до село Рабиша на 25км. северозападно от град Белоградчик и на 35км. от град Видин. Паметник на културата и национален туристически обект, тя е една от най-големите пещери в България. Площта на пода се изчислява на над 28 600кв.м., а кубатурата-над 65 535куб.м. Общата дължина на откритите досега галерии възлиза на около 2608м.
       -Рабишко езеро-Рабишкото езеро е най-голямото по площ вътрешно езеро в България (7,8кв км.), разположено между селата Толовица и Рабиша в североизточното подножие на Рабишката могила. Дълбочината му достига 35-40метра. При разместването на земните пластове се оформя локална котловина, дъното на която впоследствие се запълва със значително количество вода. Това е изключително рядко срещаната природна аномалия. Езерото почти няма водосборен басейн и е безотточно, но в представите и вярванията на средновековния българин водата би трябвало винаги да е в движение.
       -Пещера "Козарника"-Пещерата се намира на 8км. северно от гр. Белоградчик на пътя Белоградчик – Орешец. От 1996 в пещерата се извършват археологически разкопки, организирани от Археологическия институт на Българската академия на науките в София и Института за геология и праистория на квартернера в Бордо и ръководени от Николай Сираков и Жан-Люк Гуадели. Те разкриват къснопалеолитна култура от 37-34 хилядолетие пр.н.е.. Тя значително се различава от нейните съвременни находки в Темната дупка и Бачо Киро, като показва сходства с култури, разпространени в Западна Европа няколко хилядолетия по-късно.
       -Местност "Анище"-С голямо културно-историческо значение и обект на масови туристически посещения е местността Анище. Тя се намира непосредствено до пътя Салаш-Белоградчик на 2км. източно от село Граничак. Тук са открити останки на разрушено антично селище, представляващи отделна постройка състояща се от 4 стаи. На разстояние 300м. от горепосочената сграда се намира и втори ансамбъл подобен по разположение на първия.
 
 АКО ИСКАТЕ ДА ИЗЖИВЕЕТЕ ЕДНА РОМАНТИЧНА И НЕЗАБРАВИМА ПОЧИВКА, ДА РАЗГЛЕДАТЕ ПРИЧУДЛИВИТЕ СКАЛНИ ОБРАЗУВАНИЯ ,ДА СИ НАПРАВИТЕ ПИКНИК СРЕД ТЯХ, ДА СИ ПОЧИНЕТЕ ОТ НАПРЕГНАТОТО ЕЖЕДНЕВИЕ,ТО НИЕ ОТ КЪЩА ЗА ГОСТИ „ЕЛЕНА” СМЕ НА ВАШЕ РАЗПОЛОЖЕНИЕ.
 
                             ПОСЕТЕТЕ НИ!
 
                           НИЕ ВИ ОЧАКВАМЕ!!!
 Забележителности и възможности за туризъм в област Видин, може да разгледате в рубрика Забележителности.
 Съседна област с възможности за туризъм е Монтана.
visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com