Туризъм, забележителности и бизнес

Хотели Врачански Балкан. Горски дом  

Хотели във Враца и Врачански Балкан, hoteli Vraca,  Vraca hoteli. Почивна бази Горски дом в град Вараца. Туризъм във Врачански Балкан, нощувки, къщи, вили за гости, под наем, ресторанти във Вараца

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Хотели Врачански Балкан. Горски дом
категория :: Настаняване | Хотели   област :: Враца, хотели, къщи, вили за гости, под наем

адрес: България-Хотелски комплекс Горски дом се намира във Врацански Балкан, Стара планина

телефони: 092/ 624 222; 0886 33 20 33
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : **** макс.цена : ****
за контакт : Камелия Цонева

наляво
наляво
надясно
надясно

 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
Бистрецки манастир Свети Иван Рилски в град Враца
Божият мост край град Враца.България,
Водопад Боров камък Врачански балкан край Враца,
Водопад Скакля във Врацански балкан,България,
Водопад-Скакля край град Враца, Врачански балкан,
Връх Околчица-ловното място на Христо Ботев,
Градешки манастир "Св. Йоан Предчета",
Долнобешовишки манастир Свети Архангел Михаил,
Етнографски комплекс "Софроний Врачански" гр.Враца,
Етнографски комплекс Никола Войводов в град Враца,
Защитена местност Веждата Врачански БалканБългария,
Исторически музей град Враца,България,
Катедрален храм Свети Апостоли град Враца,България,
Комплекс Дядо Йоцо гледа край град Враца,България,
Кула на Мешчиите в град Враца,България,
Куртпашовата кула град Враца,България,
Къща-музей на Баба Илийца в областен град Враца,
Лакатнишки скали Врачански Балкан,България,
Лакатнишки скали край град Своге Софийска област,
Манастир Св. Иван Пусти край град Враца,
Митрополитски храм Свети Николай гр.Враца,Българя,
Могиланска могила в град Враца,
Мътнишки манастир Свети Николай край град Враца,
Национален музей "Параход Радецки" гр. Козлодуй,
Осеновглас-Манастир "Седемте престола" край Враца,
Паметник на Васил Левски в град Враца-България,
Паметник на Вестителят на свободата в град Враца,
Паметник на Христо Ботев гр.Враца,
Паметник на Христо Ботев и неговата чета,
Пещера Леденика край град Враца,
Пещера Темната дупка Врачански Балкан,България,
Природен парк Врачански Балкан в Стара планина,
Природен феномен "Ритлите" гр.Враца,
Проход Вратцата край град Враца,България,
Резерват Врачански карст край град Враца,България,
Рогозенско съкровище в село Рогозен край гр.Враца ,
Скален манастир Иван Пусти в град Враца,България,
Средновиковна крепост "Камъка" край град Оряхово,
Струпецки (Тържишки) манастир Свети Проророк Илия,
Тетевенски манастир "Свети пророк Илия",
Хижата- един от символите на Враца,България,
Храм Св. Апостоли в областен град Враца,
Храм Св. Николай в областен град Враца,
Храм-паметник Свети Софроний епископ Врачански,
Църква "Свети Царей" в град Враца,България,
Часовникова кула град Враца,
Черепишки манастир край град Враца,
Черепишките скали край град Мездра
 местност
информация

 Почивна база  „ГОРСКИ ДОМ” в град Враца и Врачански Балкан.

 Враца е областен град, разположен в Северозападна България, административен и стопански център на едноименните община Враца и област Враца. Намира се на 112 км северно от София, на около 40 км югоизточно от Монтана и на 14 км северозападно от Мездра. Враца е най-големият град в Северозападна България.
 Град Враца е разположен в полите на Врачанската планина. Враца е отправна точка към ждрелото Вратцата и пещерата Леденика. Редовни събития в град Враца:
          -1 юни — Ден на Враца
          -Ботеви дни — провеждат се ежегодно от 24 май до 2 юни и са посветени на Христо Ботев и неговата чета. Дните са съпроводени с богата културна програма — конкурси, рецитали, изложби и концерти. Кулминация на честванията са митингът-заря на 1-ви юни и всенародното поклонение на 2 юни на връх Околчица.
          -Национален фестивал на малките театрални форми — организира се от Министерството на културата, Община Враца и Драматично-куклен театър — Враца. Провежда се всяка година в средата на м. май. За повече информация — тел. 092/62 10 81.
          -Международен младежки театрален фестивал «Време» — създаден през 1987 година от Театрална група «ТЕМП» и Младежки дом — Враца
        - Младежки музикален форум и форум на младия слушател — организира се от Община Враца и Врачанската филхармония всяка година през месеците октомври и ноември; за повече информация — тел. 092/66 54 34; 2 32
          -Врачански есенен панаир — организира се от Община Враца всяка година от 14 до 21 септември;
          -Рокерски събор - Враца — провежда се ежегодно, през месец Август в близост до пещерата Леденика, във Врачанския Балкан в Стара планина.
 Базата се намира във Врачански балкан на 18 км. от гр. Враца, по пътя за пещера Леденика и на 2 км. преди хижа Пършевица.Вилата разполага с хотел, ресторант, механа, барбекю и собствен паркинг.Легловата база се състои от 40 легла, които са разположени по две, три и четири в стая. Всяка със самостоятелен санитарен възел.Обзавеждането на стаите е хотелски тип без телевизор и телефон.
 Ресторантът ще Ви предложи традиционна българска кухня, а в механата и барбекюто сред боровата гора, Вашето добро настроение ще бъде гарантирано.
  Цените на почивна база Горски дом са следните:
                -10 лв/легло (за стая с баня)
        -8 лв/легло (за стая без баня)
 Развлечения около почивна база Горски дом:
 В непосредствена близост до базата започват горската пътека на приказките и образователния и познавателен маршрут "В света на екологията".За любителите на зимните спортове базата предлага оборудван ски-гардероб. Разстоянието до ски-писта Пършевица е само 2 км.
 За топлите дни се предлагат велосипеди за атрактвни преходи във Врачанския балкан.
 Забележителности в района на почивна база Горски дом:
  -Регионален исторически музей-се намира в южната част на централния площад «Христо Ботев». Сегашната сграда функционира от 1980 г. Музеят се състои от 9 зали и 3 къта. Една от най-интересните експозиции е на обиколилото почти целия свят Рогозенско съкровище. Това е най-голямото тракийско съкровище намирано някога.
 -Етнографско-възрожденски комплекс „Свети Софроний Врачански“-е архитектурно-етнографска музейна експозиция, създадена между 1972 и 1987 година. Включва три възрожденски къщи и училище "Възнесение", намиращи се в съседство с православния храм-паметник „Свети Софроний епископ Врачански“, и представя традиционния бит, занаятите и културата на населението от Врачански регион от края на 19-ти до средата на 20 век.
 -Комплекс Вестителят- се намира в подножието на Врачанската планина. До него се достига посредством стръмни каменни стъпала, както и обиколни алеи, които тръгват буквално от самия център на Враца. Най-интересните обекти в района са Туристическият дом, известен още като Хижата, както и паметникът на Вестителя на свободата.
  -Кула на Мешчиите - Кулата на Мешчиите е един от символите на Враца. Намира се в непосредствена близост до административната сграда на Община Враца.В края на 19 век кулата е била преустроена като градски часовник. През 2006 година кулата е реконструирана. Монтиран е циферблат, както и ново художествено осветление.
 -Куртпашова кула-Със своя оригинален силует, въпреки малките си размери създава впечатлението за средновековен замък. Тя е една от няколко подобни, съществували през турско време. Представлява укрепено жилище на местен феодал.
 -Проход Вратцата е рай за алпинисти и туристи. Отвесните скали на Вратцата са най-високите на Балканския полуостров — над 400 м. Дори самата гледка към тях смразява дъха. От най-високата точка на скалите до пътя в неговото подножие денивелацията е близо километър.
 -Пещера Леденика е една от най-посещаваните пещери в България. Отворена е за посещение през цялата година. Намира се на 16 км от Враца. Изграден е асфалтов път, който преминава през прохода Вратцата, криволичи покрай скалите и горските масиви на Врачанската планина и достига до самия вход на пещерата. Леденика се намира на 830 м надморска височина. Тя е дълга 320 м и има 10 зали.
-Водопад Скакля е един от най-високите български водопади. Водата се спуска от 141 метра височина. Водопадът впечатлява със своето величие и красота. Разположен е във Врачанска планина, сред вековни зелени гори и непристъпни скали, огласяни денем от птичи песни, а нощем от мелодичния глас на щурците.
 -Водопад Боров камък преди години само най-ентусиазираните врачански туристи посещаваха това красиво кътче на планината. От скоро обаче е създаден туристически маршрут, наречен сполучливо «екологична пътека». По ирония на съдбата нейното начало започва от мястото на злополучния флотационен утайник, станал причина за гибелта на над 300 врачани през 1966 г. Всеки, който иска да види красивия водопад «Боров камък», може да използва Згориградската екопътека като най-добре избран маршрутен вариант.
 Природата е важна за нас,а ние вярваме,че и за Вас.Няколко дни прекарани на това място ще Ви дарят със здраве и максимален заряд,за да вдигнем високо глава и да продължим смело напред.Ние не предлагаме просто нощувка или обикновенна почивка,а здраве и спокойствие от природата.
        УВЕРЕТЕ СЕ САМИ ОЧАКВАМЕ ВИ!!!
 Забележителности и възможности за туризъм в област Враца, може да разгледате в рубрика Забележителности.
 Съседни области с възможности за туризъм са Ловеч, ПлевенМонтана, Софийски регион.
visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com