Туризъм, забележителности и бизнес

Къщи Пет кладенци. Здравец  

Къща за гости, под наем Здравец в село Пет кладенци до Русе  Почивка в хотели, къщи, хижи, бунгала, къмпинги, квартири за гости до Русе. Hoteli, kashti, bungala, kvartiri za gosti do Ruse

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Габрово, хотели, къщи, вили за гости
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Къщи Пет кладенци. Здравец
категория :: Настаняване | Хотели   област :: Русе, хотели, къщи, вили за гости, Русенски лом

адрес: България-Къща за гости, под наем „ЗДРАВЕЦ” се намира в село Пет кладенци, област Русе

телефони: +359/ 0887435784
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    web: http://www.villa-zdravetz.com

видове туризъм:
еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : **** макс.цена : ****

наляво
наляво
надясно
надясно

 регион
 община
 град
Баниска, хотели, къщи, вили за гости, под наем
Батишница, хотели, къщи, вили за гости, под наем,
Борово община Русе, хотели, къщи, вили за гости,
Борово хотели къщи, вили за гости, под наем,
Бъзовец хотели, къщи, вили за гости, под наем ,
Бяла Русенско хотели, къщи, вили за гости,под наем,
Ветово хотели, къщи, вили за гости, под наем,
Глоджево хотели, къщи, вили за гости, под наем,
Две могили хотели, къщи, вили за гости, под наем,
Иваново хотели, къщи, вили за гости, под наем,хижи,
Каран Върбовка къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Кацелово хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Мартен хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Могилино хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Ново село Русенско хотели, къщи, вили за гости,
Острица хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Пепелина хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Помен хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Русе хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи,
Сеново хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи
 село
 курорт
 забележителност
Басарбово-Басорбовски скален манастир гр.Русе
Басарбовски скален манстир Свети Димитър Басарбовс,
Белинци-Ватърна мелница град Русе,
Боровското сребърно съкровище край град Русе,
Джамия "Ибрахим паша" град Русе,
Драметичен театър град Русе,
Етнографски комплекс кв.Вароша,
Иваново-Ивановски скален манастир до гр.Русе,
Исторически музей град Русе,
Каранвърбовски манастир Св. Марина до Две Могили,
Копривецки манастир Света Петка край град Русе,
Къща музей "Захари Стоянов" и вещи сем.Обретенови,
Къща-музей "Баба Тонка" град Русе,
Музей на градския бит в град Русе,
Национален музей на транспорта град Русе,
Оперно - филхармонично дружество - Русе,
Паметник на Колю Фичето гр.Бяла,
Паметник на Стефан Караджа град Русе,
Паметник на свободата град Русе,
Паметник село Ряхово, оласт Русе, общ. Сливо поле,
Пантеон на възрожденците град Русе,
Пещера Орлова чука Две Могили-Русе-България,
Попово-Църква "Света Богородица",
Природен парк „Русенски Лом”,
Русенски Лом край град Русе,
Скален манастир Св. Димитър Басарбовски край Русе,
Скална църква „Света Богородица” – Русенски Лом,
Скалният манастир Калугерица, р.Бели Лом край Русе,
Скалният манастир Торлашкият манастир, р.Бели Лом ,
Средновековна крепост Червен край Русе,
Телевизионата кула град Русе, България,
Тракийска гробница село Свещари,
Тракийски гроб Хелис-резервад "Сборяново",
Храм "Свети Николай" в град Русе.Българиа,
Художествена галерия град Русе,
Църква "Света Троица" град Русе,
Църква “Свети Николай" с.Щръклево Русенско ,
Часовникова кула град Бяла Русенско,
Чешма-мемориал, в град Сливо поле, област Русе
 местност
информация

  Къща за гости, под наемЗДРАВЕЦ” в село Пет кладенци, област Русе

 Пет кладенци е село в Северна България. То се намира в община Бяла, Област Русе.Селото се намира на 5 км от гр. Бяла по посока за Варна. Разположено е в ниско място защитено от ветрове. През зимата падат дебели снегове. Въпреки ниската надморска височина, климатът в с. Пет Кладенци е планински. Въздухът е кристално чист и прохладен и през лятото. Благодарение на въздушните течения той се сменя над 400 пъти в денонощие. Липсва преминаващ път, което оправдава неналичието на шум и прах в самото село. Пет Кладенци е заобиколено от голямо количество широколистни и иглолистни гори, разполага и с микроязовир, който е на разположение и на най-запалените спортни риболовци.Това представлява интерес на чужденци и българи.Сборът на селото се провежда всяка година на Димитров ден.
 В това прекрасно село се намира чудекната къща за гости Здравец.Малко селце в Русенски регион, на 5 км. от гр.Бяла и на 50 км от Русе., надморска височина 280 м.Къща „Здравец” разполага с 3 спални, 3 бани с тоалетна към тях, хол, трапезария и напълно обзаведена кухня. Има парно отопление и може да се ползва целогодишно. Отделно има и три малки къщи със спалня, баня, мини кухня и голяма веранда.
Къщата е с просторен двор - 4 дка тип „затворен комплекс”. Можете да ползвате: басейн, джакузи, детски басейн, просторна тераса с прекрасна гледка, зоокът, детска площадка с пързалка, люлка и клатушка, навес за автомобили, под навеса има барбекю, пещ, маса за голяма компания, кът за отмора с тенис на маса.
 Цените на къща за гости Здравец са следните:
 
   Делнични дни              Празнични дни
  -Стая с две легла                    40 лв.                  50 лв.
  -Стая с три легла                    50 лв.                  60 лв.
 
 Развлеченията които предлага къщата са:
  В близост са Ивановските скални манастири, със запазени фрески от 13 в. Средновековен град „Червен”, със най-добре запазена крепостна кула в България, скален манастир „Св.Д.Басарбовски”, пещерата „Орлова чука”- дълга 13 км, мостът на Кольо Фичето и музей на руско-турската освободителна война в гр.Бяла. За запалените риболовци край селото има микроязовир, на 3 км от него има друг по-голям, като и в двата се предлага платен спортен риболов.
  Забележителности които могат да се видят в района:
 
      • Ивановски скални църкви - м.Смесците - Велика стена - с.Нисово-Средновековните скални църкви са разположени в скалите край старото село Иваново, сред живописната долина на река Русенски Лом. Те притежават статут на археологически резерват, а храмът от ХІV век, известен като Църквата, е под закрилата на ЮНЕСКО.Указателни та­бе­ли вля­во со­чат към пъ­теч­ки до църквите. Първата е към па­рак­ли­са “Берберницата”, след­ва­ща­та во­ди към “Св.Архангел Михаил” (“Затрупаната цър­к­ва”), след то­ва към “Кръщалнята” и нак­рая - към “Св.Теодор” (“Съборената цър­к­ва”). Всички цър­к­ви и па­рак­ли­си са ог­ра­де­ни с ме­тал­на ог­ра­да и заключени. Маршрутът към Нисово про­дъл­жа­ва по пъ­тя край реката. След 30 ми­ну­ти се сти­га до след­ва­щия го­лям завой. В ска­ла­та на от­с­рещ­ния бряг се виж­да скал­на­та цър­к­ва “Стълбицата”.
   • Средновековен град Червен-В района на Поломието на 32 км южно от град Русе по пътя за град Две могили се намира село Червен. През селцето минава река Черни Лом, а живописните извивки на реката образуват скални ридове които се извисяват високо над речната долина. Именно там се намира една от най старите крепости в северна България, Археологическият резерват “Средновековен град Червен”.
  • скален манастир Св.Д.Басарбовск-Съвсем близо до гр. Русе, на юг от града се намира живописният парк Русенски Лом. Той носи името на река Русенски Лом и е пълен с интересни места за посещение – различни исторически паметници, природни пейзажи, загадъчни пещери и красиви крайречни тераси. Там се намира единственият в България действащ скален манастир – „Св. Димитрий Басарбовски”.
 За него се полагат добри грижи и е добре запазен. Притежава красив озеленен двор, пълен с цветя и плодови дръвчета. Пътечката, която минава през него, ще ви отведе до кладенеца, издълбан от св. Димитрий. Вярва се, че водата в него е лековита. В подножието на скалите има две стаи и трапезария. От там 48 стъпала водят до площадка, където се намира нишата, в която е спял св. Димитрий. Също така там има и скална църква с дърворезбован иконостас. По други две стъпала се стига до пещерата, където са били поставяни костите на починалите монаси. След време те са преместени и помещението е превърнато в музейна сбирка.
 • Пещерата Орлова чука-Пещерата Орлова чука се намира на 40 км южно от Русе в долината на река Черни Лом. Входът е в отвесна скала високо над левия бряг на реката. Образувана е в кредни варовици, отложени на дъното на някогашно море, което е заливало източната част на днешната Дунавска равнина преди 4 милиона години.
Открита е случайно през 1941 година. Досега от нея са картирани над 13 километра галерии и по дължина пещерата е на второ място в страната след Духлата, Пернишко.
 • мостът на Кольо Фичето-Майстор Кольо Фичето построява мост над река Янтра край Бяла през 1867 г.
Идеята за изграждането на моста е дадена през 1865 г. по настояване на управителя на Дунавския вилает по онова време Мидхат паша. Турският управител възложил на българския майстор да съгради мост, който да свързва Русе, Велико Търново, Ботевград и София.
 Мостът е дълъг 276 м и широк 9 м. Четиринадесетте свода са украсени с релефни изображения на животни. През 1897 г., след наводнение, осем свода в средната част на моста са отнесени от водата. Въпреки че е реконструиран със стоманобетонни опори и сводове през 1922-1923 г., мостът е запазил първоначалния си вид.
 Вила Здравец иска да ВИ покани да и гостувате, защото при нас се предлагат много добри условия за ваканции на семейства с деца и приятелски сбирки на ниски цени.Тя е отличен избор за почивка по всяко време на годината и посещение на близките природни и исторически забележителности.Вилата разполага с всички необходими удобства за комфортен самостоятелен престой.
   ЕЛА ,ПОЧИВАЙ И СЕ ВЕСЕЛИ........ДАЛЕЧ ОТ ХОРСКИТЕ ОЧИ!!!
 Забележителности и възможности за туризъм в област Русе, може да разгледате в рубрика Забележителности.
visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com